Драгослав Пакић: Драги Жан Клод и amigo Vuchic

Драги пријатељу и бивши колега, г-дине Јункер,

Ево добих мало времена да вам јавим да сам, и после Сребренице, још увек жив и здрав које и вама од свег срца желим. Одмах да вам кажем, драги Жан Клод, да не верујете гласинама које долазе са оне стране Дрине по којима сам ја у Сребреници, само да би напакостио Западу и вољеној Европи, хтео да извршим самоубиство из заседе, али, срећом по Европу, камења није било у довољној количини, а и оно што је употребљено, углавном је промашивало циљ, односно моју главу, иако сам је ја па ја све време држао уздигнутом. Као и сада док вам ово пишем.

"И немој ми дати цјелив као Јуда": А. Вучић и Ж. К. Јункер, ахривска фотографија (Ројтерс)

“И немој ми дати цјелив као Јуда”: А. Вучић и Ж. К. Јункер, ахривска фотографија (Ројтерс)

Уверавам вас, драги пријатељу, да и ја не верујем злурадим подметањима по којима се ваше име може повезати са чувеним авионом бомбардером који су Немци осмислили да доакају Европи и Русима и да ознака ЈУ 287 није ваш надимак нити нека тајна шифра. Да јесте – ми бисмо у Србији то засигурно знали јер између вас и нас нема тајни, нема подметања, има само услова. Испунићемо их, и сами знате.

Како сте ви лично, како вас служе здравље и здрав разум, шта има ново и да ли су и ове године у Бриселу и Луксембургу добро понели паприка и плави патлиџан? Приближава се јесен, време је за ајвар и пинџур, па смо ми у Србији заинтересовани да, уколико би се у том домену појавио и најмањи проблем, учествујемо у његовом решавању отварањем још неког поглавља на ту тему. Експерти из Лесковца, ослањајући се на своје дугогодишње искуство, могли би дати немерљив допринос европским вредностима и напредним стандардима.

У региону је такође све по старом. Сви здушно радимо на очувању добросуседских односа, сви се слажемо и нико и не помишља нити види излаз. Код нас, као што знате, нема Енглеза. Оно што се у Новом Саду зове Егзит нема никакве везе се британским брегзитом. Осим што се неки Војвођинари праве Енглези и хтели би да изађу а да им не уђе, што ремети равнотежу.

Има, додуше, ово вам кажем у поверењу, неких појава које подсећају на прошла времена када су слободним небом поробљене Европе харали немачки Јункерси. (Ви сте, подвлачим, из Луксембурга.)

Чекајући Вучићево писмо: Жан Клод Јункер (Ројтерс)

Чекајући Вучићево писмо: Жан Клод Јункер (Ројтерс)

Она ваша најмлађа чланица подиже споменик Баришићу, који је у Шведској убио ЈУ амбасадора Роловића, а у Сарајеву руше споменик Гаврилу Принципу који је, на домаћем терену, убио аустријског престолонаследника. Ово друго убиство смо решили Великим ратом, а ово прво у Шведској, прети да изазове нежељене турбуленције о којима сам се, ја па ја, зарекао да ћутим. Због тога вам се и обраћам овим немуштим писмом преклињући вас да предузмете одговарајуће кораке и припретите онима у Сарајеву (кажу да имају војску која је два пута бројнија од српске) и онима у Загребу (позивају се на далекометне ракете и хеликоптере које само што нису добили), да не изазивају судбину и не доводе цео Српски народ у поновно изгинуће и прогањање.

Ако Срба више не буде, сложићете се са мном драги пријатељу, више нећете имати кога да окривите за све недаће овога и онога света па вам ни Хашки трибунал више ничему неће служити.

Вита јела, зелен бор, чекам брзи одговор.

Ваш поштовалац и верни слушалац ваших емисија,

Премијер Вучић

Dragi prijatel Vuchic, mon ami, amigo, friend, etcetera,

Pošto ne znam vaš lepi španski jezik, obraćam vam se na bošnjachkom, koji takođe ne razumem, i na hrvatskom koji svi u Evropi razumeju ali se prave ludi jer je takvo naređenje. Saopštavam vam sve ono što sam u dvadeset sekundi besane noći smislio da kažem i vama, amigo Vuchic i onima s druge strane Drine, pa, ako hoćete, i našoj najmlađoj članici u Zagrebu, a to je:

‘ebite se, bre!

Права писма и лажне симетрије (Извор: Блиц)

Права писма и лажне симетрије (Извор: Блиц)

PS. Nemojte slučajno da se pravite ludi i saopštenjima za javnost iznossite tvrdnje kako je moj odgovor isprazna diplomatska frazeologija koja ne kaže ništa osim što ponavlja titoističku glupavu simetriju.

Još jednom ponavljam da sam svima vama rekao sve, mater vam balkansku!

Auf Wiedersehen!

Jean-Claude

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШCategories: Сатиристика

Tags: , , , ,

Оставите коментар