Ростислав Ишћенко: Само идиот би могао да помисли да је пуч у Турској инсцениран

(iReactor, 18. 7. 2016)

Ростислав Ишћенко

Ростислав Ишћенко

Познати украјински и руски политиколог, колумниста „Русије данас“, Ростислав Владимирович Ишћенко одговорио је на неколико питања дописника iReactor-а у вези са догађајима у Турској.

У ноћи између 16. и 17. јула у Турској је покушан државни удар. Како ви коментаришете тај догађај?

Дошло је до покушаја државног удара. Није био успешан.

Појавиле су се гласине да је удар могао бити инсцениран да би се у држави спровеле чистке. Какав је ваш став по том питању?

То су апсолутне глупости. Замислите да, ето допустићу да се, у Русији током ноћи, у Москви и Петербургу воде борбе између оружаних снага Руске Федерације. На пример, између ваздухопловства, Националне гарде и војске. До јутра, преврат је угушен – али стотине мртвих, хиљаде рањених. Заробљен брод са начелником Ратне морнарице, ухапшен начелник Ваздухопловства. А паметни људи иду по граду и говоре како је Путин све то сам смислио, само да би спровео чистку. Шта ви мислите, да ли то иде њему у корист? Не. Исто важи и за Ердогана. Ако у његовој држави војска ратује сама са собом, и он неколико часова не контролише ситуацију – а могао је бити и свргнут – како то може бити инсценирано?

Фото: aboutcroatia.net

Фото: aboutcroatia.net

Требало би да човек буде редак идиот па да сугерише да размена ватре са сопственом полицијом може бити инсценирана да би се из тога извукла нека корист. Од тога власт може бити само слабија. Поготово ако се делује против војске.

Са руског посрбило: Стање ствари


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7ZZCategories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар