ТАБУ: НВО Центар за преумљење тужи све који Косово стављају под наводнике

Невладина организација „Центар за преумљење“ са седиштем у Београду, донела је план за наредну, 2016. годину, a најважнију тачку у њему заузима акција „За Косово без наводника“.

kosovo-navod

Председница ове НВО, Радојка Швајнфарт, за ТАБУ је појаснила значај овог пројекта.

„Сведоци смо да све релевантне медијске куће у Србији о Косову говоре и пишу као о независној држави. Од РТС-а, до Танјуга, преко Бете и Блица, нико у пракси више не користи наводнике када говори о косовској независности. Свакодневно слушамо о ‘Уставном суду Косова’, ‘министру за културу Косова’ или ‘председници Косова’, из чега се јасно види да нема никаквих сметњи да се Косово најзад у Србији третира као независна држава, на чему ми инсистирамо, као политици прихватања реалности.“

„’Лажна држава Косово’ је реликт милошевићевске и великосрпске политике, која опстаје још једино у неким десничарским и клерофашистичким круговима. Када све то имамо у виду, ратнохушкачка политика наводника, као и упорно понављање властодржаца да ‘никада неће признати Косово’ постају оличење лицемерја“, појашњава Швајнфарт.

У саопштењу за медије наводи се да је „крајње време да се народу отворено каже да преговори Београда и Приштине не значе да је реч о преговорима нека два града, како се то многима на први поглед чини, већ да је фактички реч о преговорима две државе“.

„Као што надомак Дејтона пре двадесет година нису преговарали градови Београд, Загреб и Сарајево, тако је нонсенс говорити да данас преговарају некаква Приштина и некакав Београд“, нагласила је председница Центра за преумљење.

„Грађани и грађанке Србије, разумљиво је, не обраћају пажњу на ове детаље, али наша акција неће се завршити само на томе да оголимо хипокризију, него намеравамо и да тужимо свакога ко убудуће буде користио наводнике или назив ‘тзв. Косово’, када говори о нашем јужном суседу. Ова акција усмерена је, пре свега, на развијање свести о томе да пут у Европску унију не може бити пут заснован на опасним заблудама“, закључила је Швајнфарт.

Извор: ТАБУ

(Видовдан, 30. 11. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6AYCategories: Вести као да су праве

Tags: , ,

4 replies

 1. ЧУДА НЕВИЂЕНА И „ПОСЛЕДЊЕ ВРЕМЕ“

  Свак(ква)а чуда сам доживео у животу. Многим сам чуда и предвиђао и очекивао. Али да ће неко некога тужити што није сагласан с цепањем Србије, нисам могао ни да сањам. Ако ово није оно „последње време“, не знам које је то време.

 2. pod hitno treba zatvoriti sve nevladine organizacije,Koje i same po imenu govore da nerade za vladu drzave u kojoj su,U ovom slucaju Srbija,a koje su pod pokroviteljstvom Sorosa i zapadne alijanse,po ugledu na Rusiju Hitno zabraniti rad,

 3. „Ова акција усмерена је, пре свега, на развијање свести о томе да пут у Европску унију не може бити пут заснован на опасним заблудама“, закључила је Швајнфарт“.

  „…ШВАЈНФАРТ“
  Овакав закључак је сасвим разумљив ако се прeзиме ШВАЈНФАРТ
  преведе са немачког на србски.

  SCHWEIN = СВИЊА, СВИЊЧЕ…!
  Из приложеног, очигледно је да се ради о СВИЊАРИЈИ !
  А свиње, позанто је, ваљају се у блату и сопственим гов.има
  Дакле, НВО “ЦЕНТАР ЗА ПРЕУМЉЕЊЕ“ = ГОВ*АРИЈА,
  У БУКВАЛНОМ И ПРЕНОСНОМ СМИСЛУ!

  Драган Славнић

 4. Табу је еквивалент С*ању ствари и Њуз нету.
  Бави се измишљеним вестима на сатирични начин.
  Зато, господо коментатори, не узбуђујте се због „свињског пута“ у Европу, који то доиста и јесте!

Оставите коментар