ТАБУ: Ако у историји пише оно што Фајгељ тврди, ухапсићемо и уџбенике

Како ТАБУ сазнаје, свих 55.587 људи, изузев оних који су се ту нашли по службеној дужности, а који су погледали видео Андреја Фајгеља, постављен 21.11. на  његовом “YouTube” каналу, кренуло је пут Београда. Они ће се у престоници састати са групом од 93 хиљаде људи, који су на његовом ФБ профилу погледали инкриминисани видео, наравно, осим оних који су га погледали по службеној дужности, а у коме он изражава гађење због сталних понижења којима је Србија изложена и због ког је, уосталом, јуче и приведен.

fajgelj-tabu

Према нашем извору, они ће се потом упутити у Завод за уџбенике и наставна средства, како би откупили уџбенике из историје за Основне школе, које је овај Завод икада штампао. Наиме, постоји основана сумња да би сви уџбеници историје могли бити уништени, јер се др Фајгељ, у покушају рушења уставног поретка, на њих позвао.

„Ово што је др Фајгељ урадио имаће много веће последице, него што се у првом тренуку чинило. Не само што је то велики удар на реформе које ова Влада спроводи, него је то и велики удар на школство, а поготово на историју. Завод врло озбиљно разматра да поднесе тужбу против др Фајгеља, јер је бацио љагу на све уџбенике историје“, рекао нам је извор близак врху ове установе.

Наш извор из Завода, који је из разумљивих разлога желео да остане анониман, апеловао је да се спорни снимак, који је престравио читаву Србију, уклони са друштвених мрежа, јер постоји могућност да и они, који видео до сада нису погледали, подстакнути његовим застрашујућим садржајем, такође крену пут Завода, што ће имати несагледиве последице, како по историју, тако и по уџбенике историје.

Извор и фото: ТАБУ

(Видовдан, 23. 11. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6uoCategories: Вести као да су праве

Tags: , , ,

Оставите коментар