Небојша Малић: Најстарија превара на свету или О грчком референдуму и потоњој „реформи“

Поводом гласања у Атини, Таки Теодоракопулос пише:

taki-1772015

„Када би влада једне државе, суочена са претњом великог суседа да ће да их нападне, заказала референдум са избором борбе или предаје, на којем би народ гласао за борбу, а влада потом не само потписала предају већ разоружала војску и пожелела добродошлицу окупаторима, такву власт би с правом звали колаборационистима и на крају судили за велеиздају.

Управо то је Сиризина банда сад урадила Грчкој. Добили су изборе обећањем да мере штедње неће дуго трајати и да имају план како да ослободе земљу окова званих евро. За шест месеци на власти, уништили су привреду и банковни систем док су се замајавали по ТВ екранима, а онда бацили копље у трње и пристали на услове далеко горе од оних којима су се противили да би били изабрани.

То је данашња Грчка, са 11 милиона идиота који су пали на најстарији трик у историји. Свако предизборно обећање и завет бирачима бачено је низ реку у највећој издаји данашњице. А ови злочинци ће остати на власти и смејати се до банака које ће спасавати Немци.

Ако је ово демократија, ја сам банана, ја сам Моника Левински, ја сам Ефијалт, онај што је показао Персијанцима заобилазницу око Термопила где је 300 храбрих Спартанаца држало линију.

Ово је тужан дан за Грчку, али је још тужнији за оно што кретени на левици називају демократијом.“

sivisoko-baner-200Сиви соко: Чек’ секунду, ово ми звучи и те како познато. Власт изабрана на обећању да ће се супротставити страним освајачима, а онда у потпуности уништи земљу и преда је непријатељу… где ли смо то већ видели?

(Сиви соко, 16. 7. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5coCategories: Сиви соко

10 replies

 1. А Небојша Малић би се, очигледно, тукао до последњег Грка? Па- нек буде што бити не може…

 2. @Jован Анастасиjевиъ
  Не носи Малиъ без разлога часно име Небоjша!
  Небоjше су предодредjене за борце против неправде и лажи!
  И Jовани такодjе!
  Но су ови београДЖански, из круга двоjке, мало погубили компасе, па савиjаjу кичме и пузе (гамижу) пред лажовима, преварантима и велеиздаjницима!

 3. Неко би се тукао а неко би савијао кичму до задњег пршљења – нека буде борба непрестана није одјек из епских времена него прецизна дијагноза људске ситуације. Видели смо да су и велики спремни да се бију – жестоком и перфидном медијском кампањом за сада – против Грчке претходних недеља а за своје финансијске интересе. Зашто би Грци или Срби требало да поступају другачије? А борба је, барем сада и барем у грчком случају, лишена било какве опасности по тешка материјална разарања и људске жртве. Мало неугодности док се економска ситуација не стабилизује није ништа што не би могло да поднесе једно друштво осим ако је лишено и последњих остатака отпорне снаге.

 4. @Јован Анастасијевић
  Небојша успева да нешто и каже за разлику од Вас. Како само дођосте на генијалну идеју, да би се он тукао до последњег Грка? Да ли је он то рекао, или сте Ви „ушли“ у његову главу и открили његове „задње“ мисли?

 5. Не вреди ово писање много, ако се наведени принцип примењује селективно. Имамо ми изврстан пример из своје блиске прошлости за „најстарији трик у историји“, само нећете да га се сетите не знам на какве муке да вас ставе.
  Елем:

  Народна скупштина Републике Србије расписала је, на предлог Слободана Милошевића, тада председника Савезне Републике Југославије, 7. априла 1998. референдум о међународном посредовању у сукобу на Косову и Метохији. Референдумско питање је гласило:

  „Да ли прихватате учешће страних представника у решавању проблема на Косову и Метохији?“

  Референдум је одржан 23. априла 1998. На референдум је изашло 5.297.776 бирача (73,05% уписаних бирача). Против учешћа страних представника у решавању проблема на Косову и Метохији изјаснило се 94,73% гласача, а за је било 3,41%.

  Дакле плебисцитарни одговор је био НЕ!

  (Потписник ових редова је одбио да изађе на тај референдум, управо уз образложење да скот велеиздајнички може да вуче кога хоће за нос, али мене неће).

  Само мало време затим постојало:

  Председник Милошевић након недељу дана интензивних преговора са Ричардом Холбруком 13. октобра изјутра пристаје на услове из резолуције 1199, успостављање самоуправе на Косову и Метохији, организовање слободних избора у року од девет месеци, амнестију за кривична дела на Косову и Метохији (осим најтежих) и успостављање локалне полиције по етничком саставу становништва, при чему је дозвољено да у покрајини остане 15.000 војника и 10.000 полицајаца, и предвиђено надгледање Косова неборбеним НАТО авионима и долазак мисије од 2.000 верификатора, за чијег је шефа постављен Вилијем Вокер.

 6. I obecao je kosovskim Srbima : niko vas nece tuci
  A posle je najmocnija armija na svetu tukla sve Srbe

 7. Она моjа констатациjа да нимбус ниje никакав ореол, нити облак, чак ни облачиъ, веъ наjoбичниjи п****н дим(чиъ), поново се потврдjуje!
  A, старина Дjoле je наjобични прокрватски провокатор!

 8. Тја, г. Miroslav Andjelković би упорно да пошуши од тог дима.

 9. @нимбус
  Ма, погреших, дадох Вам комплимент без икаквог разлога.
  То схватих после Ваше опаске о „пошушенjу“!
  Уживанje у таквоj врсти дима je своjствено правим мушкарцима, за каквог и себе држим!
  Ви сте ипак она врста „ароматичног“ дима коjи излази кроз „оджак“ са супротне стране од поменутог!
  И од кога je jeдини спас гас-маска!
  Опростите због учинjeне грешке!

 10. Ма све једно, Ви сте овисник на тај дим, те изволите пушити га и даље без лажнога морала.

Оставите коментар