Драган Ђоговић: Русија ће политички поразити Запад, а Србију ће водити нова власт

dragan-djogovic-3Уз пуни респект према свим домаћим и страним аналитичарима који износе своја предвиђања о будућем геополитичком стању у Европи, изложићу у кратким цртама своје мишљење о томе каква ће европска економска и политичка ситуација изгледати у догледно вријеме.

Анализа и прогнозе

„Франкенштајн пројект“ – тако називам нови свјетски поредак који је западна алијанса последњих неколико деценија наметнула цијелом свијету – јесте на издисају. Он ускоро умире, јер његов животни вијек није могао нити може бити дуг. Зло изазива бол и штету, али не може да доминира над добрим – оно увјек бива на крају побјеђено у том вјечном међусобном ратном циклусу.

Дуготрајна економска и политичка криза у Европи тјера Европљане на размишљање, на излазак из виртуалног свијета жеља и врате се у домен реалности. Жестоки изазов кризе показује да је јединство између Европљана теоретски могуће, али у пракси не функционише по замишљеном концепту – и екстремној европској глобалистичкој елити дефинитивно је постало јасно да су националне државе јаче него што се вјеровало, а народи мање Европљани од очекиваног.

Поједини велики мислиоци који виде европску заједницу националних држава као застарео концепт који не може да се одржи, захтијеваће да се уведу реформе и конципира нека нова политичка платформа Европске уније.

Управо то ће се и десити! До промјена ће неизбјежно доћи, али не због тога што то мислиоци потенцирају, него на основу последица погрешне политике коју је Запад у прошлости спроводио.

Русија ће, након што рапидно преброди многе своје политичке и економске проблеме, проузроковане од стране Запада, постати главна свјетска велесила. Пре него што до тога дође у Европи ће доћи до економско-финансијског колапса. До његовог зачећа је већ дошло, али се вјештом камуфлажом сакрива од јавности. Грозничаво се траже рјешења изласку из ћорсокака која неће бити пронађена.

Европско тржиште ће попуцати по свим закрпљеним шавовима. Масовне немирне демонстрације грађана запљуснуће улице европских метропола, а које ће једним дијелом прерасти и у жестоке сукобе између појединих вјерских заједница.

Либерални модел капитализма, односно глобализација, иза које стоји неоимперијализам великих сила, рушиће се као кула од карата.

Грчка ће извршити заокрет и развити стратешку сарадњу са Русијом. Мађарска ће водити своју националну политику без диктата из Брисела. За њом ће кренути прво Португал и Италија, а онда и још неке остале земље чланице ЕУ.

Окрњена и ослабљена Европска унија, након тог – назовимо га – грађанског револуционарног процеса, постојаће још неко вријеме, али неће више имати доминантну позициjу као сада: поготову не над земљама у развоју, јер ће се оне избавити из западног окова и преоријентисати своју политику ка земљама БРИКС-а.

ddj-2742015

Украјинска криза

Неонацистичка власт у Кијеву, која је под тоталном контролом САД, неће поштовати споразум из Минска о окончању конфликта у југоисточној Украјини. Наставак ратног конфликта завршиће се поразом Кијева, а Украјина никада више неће постојати у данашњем облику.

Вашингтон ће пјенити од бијеса, јер ће његов сковани план одржавања свјетске доминације и дестабилизације Русије пасти као бетонски блок у воду.

Тренутна рунда уведених санкција Русији нема превелике последице по руску економију. Из тог разлога, Запад ће својом непријатељски настројеном политиком да по сваку цијену ослаби Русију увести нове оштрије санкције, које ће му се као бумеранг одбити од главу.

Осим отварања нових ратних жаришта широм свијета – којима ће САД наравно кумовати, као и увјек, по уобичајеној шеми – до Трећег свјетског рата на сву срећу ипак неће доћи.

Стање у Србији

Грађани Србије спознаће коначно очигледну пропаст у коју је води Вучићева влада. Потцјењена интелигенција народа изразиће свој револт незадовољства, и већ у овој 2015-ој години изнудити ванредне изборе на свим нивоима, на којима ће доћи до промјене власти у Србији.

Ако се неко понадао да ће ту нову власт сачињавати „жути“, мораћу га разочарати. Они то на сву срећу неће бити, иначе би се поновило по оној народној „сјахао Курта, узјахао Мурта”.

И за крај – ко год чврсто мисли да никада више неће доћи до прекрајања граница на просторима Балкана, тај се увелико вара.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4gZCategories: Светске ствари

7 replies

 1. Lepa mu je ova poza!
  Mora da mu je stručni konsultant „vidovita“ Zorka, koja, kad baci pasulj, vidi sve nadolazeće događaje, a koju su „žuti“ svojevremeno hapsili kako bi se spasili njenog gledanja u pasulj!
  Čudo jedno, kako se nijedan Crnogorac, a ima ih na Stanju poprilično, ne odvaži da „reče koju“ o budućnosti njhovog Cara Mila!?
  Da sam znao da gosn Lazić ima interes za ovako prozaičnu temu, ponudio bih mu svoj spisak lepih želja, upakovanih u daleko kvalitetniji literarni rad od ovog, diletantskog!

 2. за @ Мирослав Анђелковић
  Знаш ли ону добру нашу пословицу и рђавом ***** ***** сметају, па тако и теби.

 3. Ajte Đetići na megdan „ka’ junaci kakvi ste vazda bili i ostaćete“, da vam vidim lice ka’ ljudima!
  Nemojte ovako, iz zasede, u leđa!
  Nije vam u tradiciji!

 4. @Aleksandar Lazić
  Znam da se Urednikova ne poriče, ali:
  Zašto su Žerajićeve zvezdice u povlašćenom položaju u odnosu na moje?

 5. Не готивим Анђелковића али се морам сложити са њим да је овај текст у стилу видовите Зорке. Овако писати може свако и себе онда звати аналитичаром.
  Текст мора да садржи одлике анализе а не у кратким цртама мишљење које није поткрепљено чињеницама.

 6. Човек је у овом тексту у занимљивом стилу ноншалантно и у кратким цртама како је и назначио наговестио његово виђење будућег стања. Из његових уста у Божје уши, надам се да ће бити све тако.

 7. @Hiperborejac
  Ne sećam se da sam sa Vama do sada polemisao o bilo čemu, no, hvala Vam na objektivnom i nepristrasnom stavu!
  Očito da predstavnici Don Milovog čopora koji ovde napadaju iz zasede i mraka, nemaju čojstva da drugog sačuvaju od sebe samih!
  Uostalom, to i jeste prirodan red stvari, koji proističe iz činjenice da su Hiperboreja i Milogora dva antipoda!

Оставите коментар