Драгослав Пакић: Како је уместо папе могао бити беатификован Тома

Владини авиони за једнократну употребу (наставак)

Из кабинета Председника државе издато је оштро саопштење којим се демантују све гласине неодговорне, булеварске штампе које безуспешно покушавају са заменом теза на начин да објасне како владин авион, за разлику од владе, није био склон паду – него се током лета утврдило да је Председник заборавио одликовања намењена Светом оцу Фрањи (познатијем као Франциско), па је пилоту наложено да направи полукруг. После слетања на почетну тачку, утврђено је – како тврде зли језици, а кабинет демантује – да је у летилици преостало таман толико горива да би авион могао отићи до Рима а да се одатле никада не врати због наредбе Председника српске владе да се на гориву, као и на пензијама, мора упражњавати стриктна штедња, па ко преживи, преживи.

Извор: Телеграф.рс

Извор: Телеграф.рс

Многобројни политички аналитичари, спремни да објасне политичке побуде због којих се сунце рађа на Истоку, још увек се не усуђују да знатижељном публикуму изнесу позадину овакве наредбе. Известан број њих, полугласно прави алузије на случајеве из наше славне прошлости када су врли и заслужни руководиоци губили животе у саобраћајним несрећама. Познат је случај Бориса Кидрича, чија су кола ударила у дрво поред пута код Сремске Митровице и Пенезића Крцуна, који је код Лазаревца настрадао на истоветан начин. Одмах после тога, вођство опозиције, која је у то време била „опозиција у сенци“, изделио је наређење својим активистима да под хитно отпочну са засађивањем дрвореда и алеја поред путева којима би се могло претпоставити кретање виђенијих личности.

Можда се аналитичари не усуђују са изношењем оваквих упоређења из страха да неком не би пало на памет да дрвореде почне да сади и поред нашег пута у Европу. Евроентузијасти тврде да то не би било могуће јер, пре свега, нема радне снаге која би се дохватила ашова и мотике, а онда, и пут без алтернативе води куда они замишљају, него преко Косова где више нико ништа нити сади, нити бере. Жалосне иве, које саме ничу, нису дрво тог квалитета и за такву намену. Зато је авион, тврде аналитичари, још увек најсигурније средство.

На путу од владе Србије до Председништва, и обратно, нема ни једног дрвета, нити било каквих препрека, а још мање, не дај Боже, неспоразума. Наредба о штедњи, на начин како је злобници виде, апсолутно је ирелевантна за овај случај. Постоје, видеће се, и друге, ефикасније методе.

Кабинет Председника на истом Пак папиру демантује и претпоставке да је до квара на моторима авиона и у навигационим системима дошло због просипања кафе у кабини пилота. Због тога што је у питању турска кафа са много соца да би се гледањем у шољу могла утврдити висина, коридор лета и време на долетишту, последице би, тврде они који се позивају на поуздане изворе, могле бити катастрофалне. Управо из тих разлога, упорно доказују из кабинета, у овом се авиону кафа уопште не пије. Пије се само виски, дванаест година одлежао, што се никако не би смело доводити у везу са Шешељом. Виски је, како Шојић каже, са хледом, а он, познато је, не утиче на навигационе системе, који су због вискија, толико софистицирани да су потпуно слободни и независни да им нико ништа не може.

Фотомонтажа: Фејсбук страница "Вучићев забавник"

„Пазите, могло би да се проспе по инструмент таб…“ (Фотомонтажа: Фејсбук страница „Вучићев забавник“)

Чињеница је да се у авиону, када га користи влада, дешавају превртања, премештања из фотеље у фотељу, трачеви, међусобно неповерење и бацање свих могућих кривица на бивше путнике, али, шта ћете, ово је владин авион. У њему се, не тако ретко, доносе одлуке у лету и на висинама да ти се памет помути, али ако је то за добро народа, онда се може поднети и замена старе добре турске кафе шкотским вискијем.

Пошто у авиону није била влада, него Председник државе, све инсинуације са негативном конотацијом априори се одбацују. А посебно се одбацују срамне тврдње да се ово све догодило јер је прошли пут Председник рекао да иде на беатификацију а не на устоличење папе. „Пре ће Томислав бити устоличен него беатификован!“, закључује се на Пак папиру.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4aXCategories: Сатиристика

Оставите коментар