Драган Ђоговић: Ако Берлин има 11 услова, колико ће имати Вашингтон

dragan-djogovic-2

Драган Ђоговић

Да српска власт тежи ка миру, стабилности, социјалној сигурности и економском расту нема сумње, али нажалост та тежња не може довести до жељеног ефекта, јер влада не спроводи ни по једном сегменту исправну унутрашњу и спољну политику која је главна погонска карика ка успјешној реализацији ових циљева.

Када се овоме надодају све несагледиво штетне последице, проистекле из безбројних уцјена и услова које су непрекидно већ годинама пристизале са Запада, а које је свака актуелна Влада Србије покорно испуњавала, онда није потребно бити никакав генијалац да би се спознало очито катастрофално стањe у којем ће се Србија ускоро наћи, под свим овим бремастим околностима која су јој на плећа натоварена.

Проницљиви критеријуми који су постављени Србији за евентуално чланство у Европску унију, од самог почетка дио су смишљеног западног концепта да се Србија у недоглед замајава, и одржава на листи чекања, све дотле док Запад не дође до свог зацртаног циља – а то је окупација и колонизација земље од глобалиста, односно њихових структура.

Запад, који никад ништа добро Србији није учинио, нема искрену намјеру да Србију интегрише у Европску унију, иначе је не би овако мрцвариo, понижаваo и сијаo по њој зло све ове последње деценије.

Да у овом грму лежи зец доказ је изречена изјава шефа српске дипломатије Ивице Дачића за „Новости”, којом је указао на то да се Србији додатно поставља 11 тачака које је усвојио њемачки парламент, што је услов да Њемачка потврдно одговори за отварање неких поглавља. Дачић је додао још у својој изјави да то није ништа ново, и да је то била пракса свих ових година уназад.

Поставља се питање да ли је Дачићу тек сада, после толико година, коначно прорадио кликер у глави или га је начела грижна савјест због његове – за Србију погубне –политике коју води у склопу програма српске владе, или му је тек излетило из уста оно што ионако одавно многи мисле.

Мислим да је ова последња претпоставка најреалнија.

dj-cartoon

Читаоци који прате моје текстове знају да сам о овим споменутим њемачким условима у 11 тачака (у вријеме када садржај у тачкама још није био креиран), већ на почетку прошле године, изричито опоменуо на то да ће до тих услова накнадно сигурно доћи, и да српска влада наивно прерано ликује на отварање поглавља.

Дакле, било како било, карте су откривене, и шта сад …? Ништа, наставиће се и даље са устаљеном праксом.

Влада Србије ће дефинитивно испунити и ове њемачке услове, после којих ће доћи нови и тако редом „Јово на ново”, све док од Србије не постане прћија, народ скапа у биједи, а политичка елита претрпаних џепова се растури са својим породицама по бијелом свијету.

Има ли у Србији уопште некога или нечега да то спречи?

Нема!

Српска опозиција је неорганизована и нити једна индивидуална странка не посједује капацитет или потенцијал да угрози актуелну некомпетентну власт.

Самоувјерено наговјештавам да ће Запад у мају мјесецу поново показати своје право злокобно лице.

У Вучићевом пртљагу, кад се буде враћао из Вашингтона, биће спаковани нови услови за Србију, од којих ће се и жестоким присталицама Вучићеве власти дићи коса на глави.

На његовом мјесту усмјерио бих авион за „Лилипутанију”.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-46kCategories: Судбина као политика

3 replies

  1. Гласао сам за СНС и био Вучићев обожаватељ до костију моја жена такође. Овај аутор Ђоговић нам је отворио очи. Читао сам скоро све његове чланке и потпуно је човек у свему у праву. Вучић и његова банда ће сигурно уништити Србију. Вучић је једно обично блебетало које се не скида са телевизијских екрана а резултата о ономе што трабуња нема.

  2. Одговор за @ С.В. избеглица
    Хвала Богу да има људи који размишљају главом као ти. Други су задрти као пањеви и не може им се ништа доказати.

Оставите коментар