Пол Крејг Робертс: Америка за Русију припрема нове „обојене револуције“, али сада у Азији

pol-krejg-roberts-2САД нису заинтересоване за решење украјинске кризе, већ планирају нове „обојене револуције“ у Јерменији, Киргистану и Узбекистану. А главни циљ Вашингтона је да појача притисак на Русију како би дестабилизовао политичку ситуацију у земљи. Ово мишљење је изнео амерички политиколог и економиста Пол Крејг Робертс на свом званичном сајту у чланку „Русија под нападом“.

Робертс сматра да Вашингтон свесно ради на томе да саботира минске споразуме и притом шаље своје поверенике у Јерменију, Киргистан и Узбекистан, како би у тим земљама организовао „обојене револуције“ и дестабилизовао ситуацију на целој дужини руске границе.

„Тако да се Русија суочава са обнављањем конфликта у Украјини и истовремено са три друге ситуације, налик на ону у Украјини, али сада већ на азијским границама“, пише Робертс у чланку.

Он је притом изразио мишљење да је то само почетак притиска који Вашингтон планира да изврши на Русију.

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

(Руска реч, 20. 3. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3QPCategories: Преносимо

1 reply

  1. TO JE STVARNO ZASTRASUJUCI PRITISAK NA RUSIJU,Rusja je ionako okruzena,svim mogucim neprijateljski nastrojenim drzavama prema njoj.iskreno,znajuci svetske zlotvore,tipa amerike,engleske,nemacke,svi scenariji su moguci.apsolutno svi,svi moguci vojni potencijali su ili vec usmereni ka svom cilju ili su u naj visoj pripravnosti.cak i nuklearno,lokalnog do svetskog karaktera.u narednim godinama,bice velikih pomeranja svetske istorije.

Оставите коментар