Зека Поповић: Тапетирање Вучићевим плакатима

Колико истих плаката може да стане на двадесет метара ограде у два реда? Овде објектив телефона није обухватио свих двадесет метара ограде, чисто да буде јасно да ових плаката има много више него што се види на овом снимку.

Кликните на слику за увећање

Кликните на слику за увећање

Питање је следеће: Зашто је оволики број истих плаката излепљен? Која се порука шаље онима који ће, пролазећи поред приказане ограде, видети ово? Одговор можемо наћи у натпису изнад плаката, као и на самим плакатима.

И сада опет питање: Да ли се особа са плаката стиди, као и његови маркетиншки „стручњаци“ који су ово осмислили? Шта се сугерише преко оваквог поступка? Да он и његова партија имају пара толико да могу да тапетирају сваку ограду, зид, фасаду у Београду?

Шта је мотив за овако бескруполозног трошење новца свих грађана Србије? Или је новац стигао са неке друге стране? Да није можда новац стигао од његових „пријатеља“, којима је толико добра учинио, па имају интереса да уложе још неки милион у њега, очекујући још добрих услуга?

Колико ово кошта, с обзиром на то да је цео Београд ових дана тапетиран оваквим плакатима у разним форматима. Колико кошта један овакав плакат у штампи, лепак и прибор? Има ту и једна квака! Не сетише се да их бацају из авиона! Изгледа да се на тај корак нису одлучили, јер вероватно знају у каквом су стању српски ваздухоплови.

Ово су сигурно лепили чланови партије, по задатку, који се надају да ће и они једнога дана догурати толико високо у партијској хијерархији, да ће имати пара да се третирају код козметичара не били се подмладили, затегли боре и скинули масне подваљке. Да ће једног дана један од њих стајати за говорницом док га сликају за неки постер који ће његови послушници лепити по граду. Тако ће град и у будућности бити наружен светлим лицем неког будућег лупежа и лажова.

Какав осећај има човек када види ове тапете од плаката?

Да ли је равнодушан, разочаран, бесан?

Обичан човек који се бори да прехрани децу из дана у дан, да плати рачуне, да преживи, опстане и сачува породицу.

Да ли су бесни неки од професора када виде ово? Док се они боре штрајкујући за своје плате и своје достојанство, тапетари троше немилице на промоцију свог шефа, који тврди да појма није имао да ће град бити тапетиран.

Да ли су гневни родитељи болесне деце којима је преко потребан новац да би спасли њихове животе и који чекају на одлуке разних комисија да им одобри новац за лечење. Неко ће новац добити, неко неће, јер ће рећи да новца нема за све. Вероватно ће неки мали, тек започети живот, остати на овако лепо „украшеној“ огради или фасади.

Да ли су огорчени пензионери који су поштено радили, своје пензије зарадили да би сада имали ту част да умањени део своје пензије посматрају на којекаквим оградама, зидовима, фасадама и билбордима?

Десило се нешто што нико није ни сањао. Контејнери су празни док се њихов садржај преселио на зидове!

Прве кише ће спрати ове тапете и обесмислити ово непримерено дивљање.

Остаће, ипак, онај графит изнад: СРАМ ВАС БИЛО!!!

Наслов: Стање ствари

(Зекаоница, 22. 3. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3QXCategories: Преносимо

2 replies

 1. Боље да сте сликали плакате на непрописним местима, чега има у изобиљу, уместо на тој огради.
  Да остане као документација за будућност (ближу, или даљу), пошто се сада против овог бахатог лепљења плаката не може ништа, како ствари стоје.

 2. Зашто је оволики број истих плаката излепљен?

  Уколико себи поставимо ово банално али и веома интересантно питање,
  до одговора можемо доћи на више начина.
  На пример, простом, таутолошком дефиницијом

  ‘људска глупост, увек тежи бесконачности’

Оставите коментар