С*ање ствари: Због велике подршке из Србије редакција „Шарли ебдо“ сели се у Београд

Париз/Београд, 11. 1. 2015. (С*ање ствари) – Светске агенције јавиле су под ознаком „хитно“ да је редакција париског сатиричног часописа „Шарли ебдо“, чији су новинари били мета напада радикалних исламиста, одлучила да своје седиште пресели у Београд!

Je suis Charlie на српском

Je suis Charlie на српском

Како је првобитно објавио угледни портал „Срби су силоватељи“, уредници и новинари париског листа били су ганути великим успехом акције „Ја сам Шарли“, којом су многи Срби изразили своју солидарност са храбрим карикатуристима који никога нису вређали. Неко од преживелих чланова редакције изјавио је да је Београд као ново седиште листа „Шарли ебдо“ победио у оштрој конкуренцији, али да је као „посебна предност узето што Срби нису замерили како су они били третирани у нашем листу“.

Радосну вест потврдио је и шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који је присуствовао Маршу солидарности у Паризу. За лист „Je suis Ivica“ Дачић је изјавио да после овога више ништа неће бити исто: „Друга Србија ће се звати Друга Француска, Пешчаник ће се звати Ебдо, а договорио сам и да се Е-новине Петра Луковића посестриме са редакцијом Шарлија. Косовска улица зваће се Улица жртава Шарли ебдо.“ Најбољи министар спољних послова на течном српском рекао је да ће можда „једино радикални исламисти остати исти“.

Ивица Дачић и Маја Гојковић у Паризу

Ивица Дачић и Маја Гојковић у Паризу

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић, која је такође марширала у Паризу, изјавила је за ТВ „Исламски терориста“ да прелазак француске редакције у Србију представља убедљиво највећи спољнополитички успех ове владе. „Сигурни смо да ће долазак новинара и карикатуриста листа Шарли ебдо од Србије направити туристичку Меку“, рекла је председница Скупштине и додала да „нама не може сметати ако новопридошли посетиоци буду имали нешто дужу браду и значајно краће ногавице“.

mevlid

Прототип будућег туристе у Србији 

(С*ање ствари)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-36I



Categories: Вести као да су праве

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading