ТВ N1: Андреј Вучић тек 31. октобра тражио брисање фирме из АПР

Иако је званично саопштено да су све околности оснивања фирме са лажном личном картом брата премијера Србије познате још 2010. године, Андреј Вучић је, тек пре мање од недељу дана, затражио да она буде избрисана из Агенције за привредне регистре.

andrej-Vucic-lk

Како открива N1, Андреј Вучић је 31. октобра ове године поднео тужбу против фирме Asomacum, која се у АПР-у води на његово име.

У тужби која је прошлог петка упућена Привредном суду у Београду, наводе се докази да је лична карта која је коришћена приликом оснивања ове фирме фалсификована, односно да не одговара тада важећем документу Андреја Вучића.

Тужба је 31. октобра упућена суду са захтевом да се прогласи ништавним одлука о оснивању фирме Asomacum.

Ђорђе Насковић

Видео прилог погледајте ОВДЕ

(N1info.com, 6. 11. 2014)Categories: Вести над вестима

3 replies

 1. Ако је ова глупост, од Живковића, па још више од Моћника нешто вредно пажње, можда треба знати, да је према АПР фирма основана 2010, да је 2012 покренут претходни стечајни поступак и да је Моћникова реакција била беспотребна, а посебно понуђено клађење. Слично је и ово око личне карте. Ако је покренут, а јесте, стечајни поступак и ако је лична карта две године лутала, решење о покретању поступка, МОРА да је достављено Моћнику млађем. Махање, потврдама Немањиног министарства(полиције) није баш уверљиво. „Откриће“ ТВ Н1 и „истраживачког“ новинара очигледно усмерава пажњу на бесмислице. Једноставно је питање. Зашто Моћник млађи није покренуо тужбу још 2012 од када је морао добити решење о покретању предстечајног поступка?.

  За мене се поставља основно питање: Зашто рођаци политичара и државних службеника НЕ БИ СМЕЛИ, да оснивају приватне фирме? Да ли је брат неспособно лице, па треба неко да га издржава?
  Наравно, да треба да одговарају, ако су прекршили закон или се докаже, да има коришћења могућности онога што се зове „организовани криминал“. У овом случају Вучић Андреј се напада без основа и правих разлога. Потпуно бесмислено!

 2. Ко је икада рекао или написао да рођаци политичара не смеју да воде приватни бизнис? Они су у томе, напротив поприлично успешни. Цела афера је настала када је АВ пред Скупштином изјавио да његов брат није власник проблематичне фирме а реплицирајући Зорану Живковићу да је помало лицемерно да се фирма са дугом од 200.000 евра не дира а на сав глас се прича о пореској дисциплини. Е онда, реагујући на ту изјаву, Вучић је експлицитно изјавио да његов брат није власник фирме, да су се о њега већ раније огрешили неки други политичари и да нуди оставку ако се покаже да је његов брат власник фирме и да очекује од Живковића да напусти своје место у супротном случају.

  Е онда су се појавили неки документи па је цела афера пребачена на нови ниво.

 3. „Цела афера“ је настала, када је Живковић покренуо питање БРАТА председника Владе. И није изнео комплетне податке о фирми, већ је само делимично и непотпуно нештп саопштио. Ако је фирма у предстечајном поступку од јануара 2012., какве то везе има са расправом у Скупштини?
  Можда неко, рецимо, Милош не види везу, али су сви текстови, па и народ причали само о томе, да брат председника Владе има фирму. И није једина фирма која се не дира. Нико не поставља питање, коме та фирма дугује? Да ли држави или мода неком приватнику. Моји коментари су усмерени, на указивање, да нисмо обавештени нити се истражују прави узроци. Ваљда сам јасно рекао, шта мислим о овом случају, ако нисам, да поновим: „Ако је ова глупост, од Живковића, па још више од Моћника нешто вредно пажње..“ и „Зашто Моћник млађи није покренуо тужбу још 2012 од када је морао добити решење о покретању предстечајног поступка?.“.

Оставите коментар