Томислав Николић извиждан на Газиместану (видео и транскрипт)

ss-face-240„Наступ“ председника Србије Томислава Николића на Газиместану, 625 година после Косовске битке није прошао – нити је могао проћи – без трзавица: у наставку прво преносимо речи Томислава Николића а у загради и масним словима оно што је присутни народ њему добацивао, а затим и реакције на тај „дијалог“ председника и окупљеног „неверног“ му народа

Томислав Николић: Ја вама опраштам, ви не знате шта чините…

Данас, на Косову и Метохији, наше комшије Албанци граде своје куће, обрађују имања, подижу на земљи… види се да изграђују. Ја им желим срећу (Коме, бре срећу?) Све што изграде нека им остане за вечито. Али да знају, граде на српској земљи…

Али ја вама опраштам, ви не знате шта чините… (Једни: Издајниче! Други: аплауз) Србија је одлучила… преговараће до краја… са свима. (Уаааааа!)

Или ви можда мислите да ја умем да проценим да ли сам више тужан због тога што сам морао да питам да бих овде дошао, или бих био више тужан да нисам дошао?

Кад кренем у Пекинг, у Москву, у Њујорк, не питам никога, кад кренем на српско Косово питам оне који о Косову не знају ништа, који Косово не разумеју уопште. (Једни: Косово је срце Србије! Други: Уаааа!)

Митрополит је… митрополит је добро рекао (Издаја, издаја…), имате комшије Албанце… (Издаја, издаја, издаја…)

Ово вам је добро за стране камере… а и за неке наше новинаре који ће само ово да сниме…

Безумници! Тако, треба да покажете на Косову и Метохији да се још увек свађамо… да ћете ви то најбоље… да спашавате Косово и Метохију. Извикаћете се, извикати, и отићи кући. (Издао си Косово! Издао си Косово!)

Нека, натоварио сам ја тај терет на леђа… да и вама будем председник. (Издао си Косово! Издао си Косово!)

Зато… зато сам ја постао председник… да бисте ви свом председнику рекли да је издајник. (Војислав Шешељ! Војислав Шешељ!)

Питам вас, да сте неком пре мене рекли да је издајник, шта би се десило са вама? (Војислав Шешељ! Војислав Шешељ!)

А није вам било боље… (Војислав Шешељ! Војислав Шешељ!)

Хвала браћо и сестре… Ово је већ прешло меру… (Војислав Шешељ! Војислав Шешељ!)

Зато вас молим, имајте поверења у Србију (Уааааа!) У оне што бучу (?) иза гола (?) ја немам поверења.

A на вама је да одлучите… и како одлучите, тако ће Србија и да се понаша. (Издаја, издаја! Издаја, издаја!)

Када вас… једног дана ваша деца буду питала (Издаја, издаја…) шта сте учинили за Косово, ви реците – онима који су нам помагали да тамо преживимо говорили смо да су издајници. Мене је срамота пред овим спомеником да вас слушам… (Уаааа) а како вас није срамота пред овим спомеником да се дерете и да вичете, никад ми неће бити јасно… (Војислав Шешељ! Војислав Шешељ!)

Хвала вам браћо… (Војислав Шешељ! Војислав Шешељ! *пада петарда испред бине* Издао си Косово, издао си Косово!)

Митрополите, опрости за ову нашу невољу и несрећу… опрости за ову нашу неслогу… Све су ово српска деца. (Томо усташо! Томо усташо!) Хвала вам најлепше. Све ви знате…

(Гаврило Принцип! Гаврило Принцип!)

(Србија, Русија, не треба нам унија! Србија, Русија, не треба нам унија!)

Транскрипт: СРБски ФБРепортер

Опрема: Стање ствари

(ФБ Репортер, 28. 6. 2014)

СНС: Напади на председника су напади на Србију

Српска напредна странка најоштрије осуђује данашње нападе на председника Републике Србије, Томислава Николића.

Увредљиво скандирање и простачки напади представљају срамоту, не само оних који су се данас тако нецивилизовано понели према председнику Србије, него и срамоту Србије. Они који су гађали председника Николића, гађали су, уствари, Србију, и нанели нам свима несагледиву штету, и унизили углед наше земље.

Данашњи инциденти показују колико је важно да Србија постане нормална земља, а Српска напредна странка уложиће максималне напоре, и борити се сваким даном, да постанемо модерно и уређено друштво, у коме ће овакви испади представљати само далеку и ружну прошлост.

Служба за информисање

Српска напредна странка

(Сајт СНС-а, 28. 6. 2014)

Српски сабор Заветници: Отворено писмо председнику Србије

Уз дужно уважавање функције коју вршите и која Вас обавезује на поштовање Устава Републике Србије и Резолуције 12 44 СБ УН, као и у име некадашњег поштовања које смо гајили према Вама, осећамо моралну обавезу да Вас обавестимо да смо веома забринути због саопштења Српске напредне странке коју сте основали и која Вам је на превару отета.

У саопштењу Српске напредне странке се наводи да је вербални напад на Вас заправо напад на државу. Желимо да нагласимо да на Газиместану нико није вербално напао Вас као појединца – Томислава Николића, већ искључиво као председника који не поштује Устав сопствене државе. Такође наглашавамо да ниједан појединац, па ни председник, нема право да се изједначи са државом. Држава није председник, држава је народ. Држава су српски домаћини, српска младост, српска интелигенција, али су држава и сви они Срби са Космета којих се одричете зарад европског пута Србије.

ss-zavetnici

Жао нам је уколико сте наше узвике лично схватили и уколико су Вас увредили, али морате знати да Вас никада наше речи не могу повредити и понизити у тој мери у којој су Ваша дела понизила Србију. Такође истичемо да се залажемо за слободу говора и слободно изражавање воље, али да се најоштрије противимо непромишљеном покушају појединаца да скрену пажњу на себе коришћењем пиротехничких средстава на светом месту, крај споменика косовским јунацима.

Позивамо Вас да се оградите од саопштења Српске напредне странке која Вас изједначава са државом и да прихватите да су повици који су се чули на Газиместану став већине Срба који су Вас изабрали за председника, а чије сте поверење изневерили стављајући се на страну Владе која се одрекла Космета и издала српски народ, а Вашу улогу потпуно деградирала.

Поносни смо што смо на Видовдан били део народа који је негодовао, али се искрено надамо да смо последњи пут били принуђени на такав чин. Као млади и образовани људи који су забринути за будућност своје државе и својих сународника, позивамо Вас да се оградите од актуелне политике Српске напредне странке и исправите грешку коју сте начинили када сте препустили странку Александру Вучићу и самим тим му омогућили да дође на власт и у прилику да понизи Србе више него што је то учинио било који његов претходник.

Уколико се оглушите о вапај свог народа наши повици ће бити све гласнији. Желимо да знате да они нису знак неваспитања и примитивизма, као што тврди Српска напредна странка, већ проистичу из очајања због ситуације у којој се Србија налази. У ситуацији у којој све институције ћуте наши повици су наша морална и патриотска дужност!

Српски сабор Заветници

(ФБ Репортер, 29. 6. 2014)

Сава Јањић: Председника Николића извиждали млади и дезорјентисани „Заветници“

sava-janjic-240Лично сам био на Газиместану док је председник Николић говорио. Док је још парастос био у току видео сам пар аутобуса из којих су изашли припадници организације “Заветници”. Носили су карактеристичне мајице и транспаренте. Они су скандирали, а не окупљени народ који је до њиховог доласка био миран и пажљиво пратио службу.

Треба знати да је највећи број припадника ове организације дошао из централне Србије и да није реч о косовским Србима. Не желим да будем ничији апологета нити да судим било коме, али истине ради ово није однос косовских Срба према председнику Николићу, иако је чињеница да многим Србима још није јасна и разумљива политика Владе Србије на КиМ. По мојој процени реч је о организованој провокацији и људима који пре свега нису показали поштовање према светом месту и тренутку.

Претходно за време службе у Грачаници нису били на Литургији у порти манастира већ су скандирали на улици око споменика Милошу Обилићу. Реч је о младим и дезоријентисаним људима који су дубоко незадовољни али који не представљају ни српски народ ни Србе са Косова и Метохије, који се на Видовдан овако никада не би понашали. Међу овом екипом примећено је само неколико локалних ултра-патриота са севера Косова. По обичају, Заветници и њима сличне патриоте напустиле су Косово после Видовдана и не пада им на памет да дођу овде да живе или да на било који начин помогну овом народу јер лако је бити патриота са сигурне удаљености и далеко од свакодневне опасности. Сви нормални људи који су се нашли на Газиместану, па чак и они који имају неслагања са политиком Владе, били су искрено згрожени примитивизмом, агресивношћу и потпуним одсуством поштовања према светињи. Нажалост, понашање ове минорне групе привукло је исувише медијске пажње и велики је пропуст безбедносних служби који су допустиле да се овакве групе уопште и приближе месту где се велика већина грађана сакупила да би се помолила за покој пострадалих косовских јунака.

Председник Николић са својим сарадницима није данас био на Газиместану у личној посети већ као председник Републике Србије и представник српског народа и ово је пре свега велика увреда сваком честитом Србину који поштује спомен косовских јунака и који на Видовдан долази на Косово да би се Богу помолио а не дивљачки урлао и вређао.

У извештају Епархије Рашко-призренске имате и аудио записе две сјајне беседе које је одржао данас Митрополит Амфилохије, једне у Грачаници и друге на Газиместану као и фотографије са данашње свечаности која је и поред овог несрећног инцидента на Газиместану била достојанствена и добро организована.

http://www.eparhija-…m-junacima-na-g

Архимандрит Сава Јањић

(Живе речи утехе, 30. 6. 2014)Categories: Вести над вестима

Оставите коментар