Ало: Немци преузимају ЕПС

Немачка компанија РВ највероватнији је нови сувласник ЕПС-а, а да је тако нешто већ договорено непосредно је потврдио и министар привреде Душан Вујовић, који је јуче изјавио да је могућ долазак „нових инвестиција из Немачке у Србију, па и у Електропривреду Србије“.

eps-ali

Вујовић је на РТС-у, рекао да су Србија и Немачка ушле у нову фазу економских односа, а да би велики немачки инвеститори могли да улажу у област телекомуникација, модерне технологије и металске индустрије. „Могуће су инвестиције и у Електропривреду Србије, дакле не приватизација, већ инвестиције, како би струја постала извозни производ“, навео је министар. Додао је да је за долазак великих инвестиција из Немачке неопходно да се направи искорак у пословном окружењу.

„Налазимо се у кључној фази односа две земље, јер би требало да испунимо оно што смо предвидели – комплетирамо реформе, обезбедимо транспарентност у раду и донесемо законе“, рекао је Вујовић. Медији у Србији су већ у неколико наврата објављивали да је немачки РВ заинтересован за ЕПС, као и да су Немци за то спремни да плате и неколико милијарди евра, као и да би на тај начин наш енергетски систем и званично постао део енергетског система Европе.

(Ало, 13. 6. 2014)Categories: Вести над вестима

2 replies

  1. Ovo je prodaja porodičnog srebra! Što Njemci nisu privatizovali svoju Elektroprivredu? Ili Dojče telekom ?

Оставите коментар