Како је порталу Nadlanu требало 24 дана да схвати да је текст „Усташе нападају Вучића“ увредљив

Портал Nadlanu.com објавио је 10. марта 2014. године текст „Усташе нападају Вучића“, у којем се бавио глумцем Срђаном Милетићем, и то у функцији „аутора пародије на спасилачку мисију Александра Вучића у Фекетићу“. Само 24 дана касније, кад је та вест почела да се шири „Фејсбуком“, уреднички тим и менанџмент напрасно схвата да је текст увредљив и за глумца Милетића и за његову породицу. Портал је додао да је то постављено са налога са кога је хонорарни сарадник/службеник (иначе потписан као К. М.) поставио само једну вест, и то само ову о глумцу Срђану Милетићу.

miletic-skrin

Снимак екрана спорног текста са “Интернет архиве” (увредљиви делови замагљени)

Саопштење портала Nadlanu поводом текста о Срђану Милетићу

na-dlanu-logoТекст о глумцу Срђану Милетићу под насловом „Усташе нападају Вучића“, који грубо вређа господина Милетића и његову породицу, а који је објављен 10. марта на порталу Nadlanu, без знања уредничког тима и менаџмента компаније, грубо крши уредничку политику портала, правила компаније и портала, као и све интерне процедуре.

Наглашавамо да је налог путем ког је убачена ова вест отворен за потребе хонорарних сарадника и није коришћен никада, сем за вест о Срђану Милетићу.

Како су прекршена сва правила и процедуре компаније и портала Nadlanu, менаџмент портала заједно са надлежним институцијама тренутно истражује овај случај.

Шире образложење јавност ће добити када будемо имали све информације.

Портал Nadlanu.com

(Nadlanu.com, 2. 4. 2014)Categories: Противу дезинформација

Оставите коментар