Радник: Трећа Србија ме уцењује; Трећа Србија: Удбашка кампања против нас

НОВИ САД – Бивши радник у Јавном комуналном предузећу (ЈКП) Информатика из Новог Сада Миодраг Кривокућа изјавио је данас да има аудио снимак који доказује да су га челници тог предузећа из странке Трећа Србија уцењивали како би га вратили на посао, са којег је претходно отпуштен.

rtv-ts

Кривокућа је агенцији Бета пустио снимак састанка, за који је рекао да је одржан са техничким директором ЈКП Информатике и одборником Треће Србије у новосадском парламенту Митром Шоботом и особом задуженом за безбедност у предузећу Драгишом Васиљевићем.

Према његовим речима, спорни састанак је одржан на бензинској пумпи у Новом Саду, 1. марта ове године.

Кривокућа је казао да је састанак, који је иницирао помоћник директора Информатике Александар Ђурђев, снимао јер се плашио за своју безбедност.

“Имам доказе о томе шта се ради радницима који поштено зарађују. Тражим заштиту и да се казне они који се понашају против правила и закона”, казао је Кривокућа.

На снимку се чује да су му особе, за које је Кривокућа рекао да су Шобот и Васиљевић, понудиле да ће га вратити на посао у предузећу Информатика, ако странци Трећа Србија буде обезбедио 30 гласова на парламентарним изборима.

Чује се и како Васиљевић говори Кривокући да “ако жели да се врати на посао, пређе да ради за Трећу Србију”, и да ће тако после ванредних парламентарних избора за њега бити обезбеђено радно место, а да ће му, док се то не деси, надокнађивати трошкове за лечење тешко болесне супруге.

Миодраг Кривокућа је неколико пута протестовао испред предузећа Информатика и Градске куће у Новом Саду, како би јавности скренуо пажњу да странка Трећа Србија масовно запошљава своје кадрове и симпатизере у ЈКП Информатика.

Он је почетком марта затражио пријем код градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, како би и њему предочио чињенице које поседује и тражио заштиту.

Трећа Србија је раније у реакцији на Кривокућине оптужбе саопштила да је он изнео “непроверене оптужбе из политичких побуда”. Кривокућа је члан странке Покрет социјалиста.

Трећа Србија је у Скупштину града Новог Сада на локалним изборима у мају 2012. године ушла на листи покрета Двери, након чега су искључени из тог покрета и потом су формирали Трећу Србију. Та странка је део владајуће коалиције у Новом Саду, коју предводи Српска напредна странка.

(Бета/РТВ, 27. 3. 2014)

Трећа Србија: Удбашко прислушкивање и стаљинистичка хајка

Трећа Србија Поводом удбашког прислушкивања, недозвољеног пресретања и снимања комуникације, монтаже разговора и читаве стаљинистичке хајке која се против Треће Србије води, дужни смо да саопштимо следеће:

Миодраг Кривокућа је дана 27.03.2014. године, јавно, у камеру РТВ „Војводине“ признао да је извршио кривично дело Неовлашћено прислушкивање и снимањеиз члана 143. Кривичног законика, којим је предвиђено да „Ко посебним уређајима неовлашћено прислушкује или снима разговор, изјаву или какво саопштење који му нису намењени, казниће се новчаном казном или затвором од три месеца до три године.“
Дакле, на почетку ћемо разјаснити правну дилему о праву М.К. да се обраћа државним институцијама. Свакако, имаће право на такво обраћање, али као окривљени у кривичном поступку који ће се водити против њега и свих који су му у неовлашћеном удбашком прислушкивању, снимању и монтажи помогли.

Такође, почетна теза М.К. је да су му наводно повређена права из домена радних односа, али јавност је ускраћена за одговор на питање: Зашто се дотични господин није обратио суду и инспекцији рада, као надлежнима за решење ових проблема?
Он то није учинио, свестан да није у праву, али се зато одлучио на проверено добре методе снимања, монтаже и уцена.

Трећа Србија је жртва тих и таквих метода и удбашке методологије блаћења још од момента када је активно учествовала у рушењу Пајтићевог кума, Игора Павличића, односно оних персона за чијег времена је Шарић на Татарском брду више Новог Сада пијуцкао шампањац и планирао шверц огромних количина дроге.

ts-rtv

Једино што нас изненађује је чињеница да је на горе описани стаљинистички сценарио пристао и покрајински радиодифузни сервис односно неко од одговорних уредника у РТВ „Војводине“, и тиме нажалост саучествовао у извршењу предметног кривичног дела.

Трећа Србија нема намеру да изиграва мету за оне који су донели противуставан Статут АП Војводине, који су кроз криминалну приватизацију опљачкали Србију, који су нарко доларе упумпавали у Развојну банку Војводине, већ јасно најављујемо да ћемо од данас још снажније и свежије ударити по криминално-политичкој олигархији у АП Војводини и читавој Србији, којој сметају урбани, нови и образовани људи.

(сајт Треће Србије, 27. 3. 2014)Categories: Вести над вестима

1 reply

  1. Били су у праву Дверјани, што су их избацили из покрета. Ови момци су постали прдузеће, промашеног имена – Треће Србија.

Оставите коментар