Двери покренуле Нову српску опозицију Вучићевој власти

Док се већина старих српских политичких странака распада, Покрет Двери наставља борбу против Вучићеве власти. Нова српска опозиција креће из оног дела Србије који је у Покрету Двери препознао једину истинску опозицију СНС и СПС. 

dveri-nova-opozicija-vucicu

На конференцији за медије Покрета Двери, која је одржана у Повереништву Двери у Чачку, представљена је идеја Нове српске опозиције на челу са Дверима.

На конференцији су говорили Владан Глишић и Бошко Обрадовић, чланови Старешинства Покрета Двери, као и Славко Стевановић, председник Скупштине АП Косова и Метохије, уз присуство представника повереништава Двери који су прешли цензус и остварили треће, четврто или пето место на ванредним републичким изборима у својим срединама у овом крају Србије: Пријепоље, Нова Варош, Ужице, Пожега, Ариље, Лучани, Косјерић, Чачак, Краљево, Горњи Милановац, Љиг, Лепосавић, Звечан и Косовска Митровица.

Наиме, у Чачку су Двери поново имале најбољи резултат у целој Србији, и то двоцифрени: освојили смо 11, 6% гласова и заузели треће место иза СНС и СПС. Оно што не сме да јави нити један велики београдски медиј и што је строго чувана изборна тајна – сви остали су испод цензуса: и Ђиласова ДС, и Тадићева НДС, и УРС, и ЛДП, и ДСС, и СРС. Двери су у Чачку, дакле, самостално јаче од свих ових шест донедавно великих политичких странака заједно, и једине су изнад цензуса уз СНС и СПС.

Исти случај је и у Краљеву, Лучанима, Пожеги и Горњем Милановцу, где су Двери такође на трећем месту, а све друге политичке странке изузев СНС и СПС – испод цензуса. У Краљеву смо освојили, 6, 8%, у Пожеги 6, 2%, Лучанима, 5, 8%, у Горњем Милановцу, 5, 5%. Овоме треба додати и прелазак цензуса у Косјерићу (6, 1%), Новој Вароши (5, 8%) и Ариљу (5, 6%), док је други најбољи резултат Двери у Србији постигнут у Љигу (7, 5%).

Посебно истичемо резултате на северу Косова и Метохије, где су Двери такође преко цензуса: 6% у Косовској Митровици, 6, 5% у Лепосавићу и 7% у Звечану.

Двери су – иако испод цензуса – четврте или пете по изборном резултату и у многим другим великим градовима, попут Ниша, Ваљева, Крагујевца… Ових дана биће познати коначни изборни резултати, па ћемо урадити комплетан преглед изборних резултата Двери у читавој Србији.

У сваком случају, Србија од Пријепоља до Београда, и од Лепосавића до Аранђеловца, јасно је поручила да једино у Дверима види истинску опозицију и алтернативу владајућим странкама, и да поред СНС и СПС политичка будућност припада Покрету Двери.

Зато данас покрећемо Нову српску опозицију на челу са Покретом Двери, са циљем да се супротставимо личном режиму Александра Вучића. Свуда где буду угрожени интереси Србије и српског народа, свих наших породица и грађана под новом влашћу, тамо ће бити Двери као организована опозициона снага. У Нову српску опозицију су добро дошли сви који су против НАТО-парламента и НАТО-Владе Србије.

АКО ТРАЖИШ ОПОЗИЦИЈУ ВУЧИЋЕВОЈ ВЛАСТИ – ЈАВИ СЕ ДВЕРИМА, нови је слоган нашег Покрета.

Информативна служба Покрета Двери

(сајт Двери, 21. 3. 2014)Categories: Вести над вестима

Оставите коментар