Најава изложбе ,,Агресија НАТО, 15 година после“

У Центру ,,Сава“ 21. марта у 18 часова биће отворена изложба ,,Агресија НАТО-а, 15 година после“, чији су организатори Клуб генерала и адмирала Србије и Београдски форум за свет равноправних. Логистичку подршку пружили су Друштво српских домаћина и ,,Милениум груп“. Изложбу ће отворити генерал-потпуковник у пензији Љубиша Стојимировић, председник Клуба генерала и адмирала Србије. 

plakat-izmene-i-dopune-srps

Реч је о својеврсној рестроспективи страдања српског народа 1999. године, која има више целина: агресија, одбрана отаџбине, жртве агресије, еколошке последице, протести код нас и у свету, живот под бомбама НАТО-а и последице агресије. Од посебног значаја је део изложбе који сведочи о еколошкој катастрофи – екоциду, погубној употреби муниције са осиромашеним уранијумом која и данас убија, а то ће чинити још много деценија и векова.

Аутор изложбе је Милен Чуљић, академски сликар, један од ретких интелектуалаца који је много истраживачких година посветио утврђивању чињеница које говоре о размерама последица агресије НАТО-а. На фотографијама знаних и незнаних фото-репортера, објављено је изузетно сведочанство о злочинима војно-политичке алијансе која је у походу на свет напала Србију (СРЈ).

Изложба је само једна у низу манифестација којима ће се у Србији обележити деценија и по од агресије НАТО-а. Централни догађај представљаће Међународна конференција ,,Глобалним миром против глобалног интервенционизма и империјализма“ која ће бити одржана 22. и 23. марта, такође у Центру ,,Сава“. Конференција почиње у 10 часова и траје до 18 часова. Поред домаћих научника и угледних јавних личности, учешће на конференцији пријавило је и око 100 проминентних научника, стручњака за међународне односе и безбедност, афирмисаних аутора књига и других јавних личности из свих делова света, осведочених пријатеља српског народа.

(Стање ствари)



Categories: Вести над вестима

Оставите коментар