Потпредседник Савета Руске Федерације за опозив амбасадора Русије из САД

ruska-rec-240Речи председника САД Барака Обаме о томе да ће Русија скупо платити због своје политике у вези са догађајима у Украјини представљају директну претњу, саопштено је из Савета Федерације. 

„Јуче смо посредством различитих медија чули да је председник САД Барак Обама изјавио да ће Русија скупо платити због своје политике. Познато нам је да су побуњеници Мајдана, који су деловали у Кијеву и другим градовима, припремани у Литванији и Пољској. Они сада желе да прошире свој утицај на источне регионе Украјине и Крим“, рекао је потпредседник Савета Федерације Јуриј Воробјов на седници горњег дома парламента.

„Уколико не донесемо одговарајућу одлуку (о одобрењу предлога председника да се на Криму употребе Оружане снаге РФ), то ће бити трагедија за украјински народ. Сматрам да су те речи председника САД директна претња и да је изговоривши их прешао црвену линију, да је увредио руски народ“, рекао је потпредседник горњег дома парламента.

Он је изјавио да је у таквим условима неопходан опозив амбасадора РФ из Сједињених Америчких Држава.

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

(Руска реч, 1. 3. 2014)Categories: Вести над вестима

Оставите коментар