Месечна доза 4


Изјаве политичара и јавних личности (јануар 2014)


izjave_baner_200x200Свако учлањење Србије [у ЕУ] пре Косова, макар и Србија признала Косово, може да представља сметњу учлањењу Косова у Европску унију.

Енвер Хоџај, „министар спољних послова Косова“, „Бета“ 

Кад на турском језику каже да је “Косово његова друга земља”, то указује на културну блискост. Тврдимо да постоје само заједничке емоције и само позитиван став према Србији. Кад би председник Томислав Николић дошао у Истанбул и рекао “ово је мој град”, ми бисмо му аплаудирали.

Ахмет Давутоглу, министар иностраних послова Турске, о изјави турског премијера Ердогана, “Блиц”/РТС

Срећан сам јер радим оно што волим и чиним оно што мислим да је добро. Усамљен сам јер шта год урадио, и како год урадио, сви или добар део јавности биће против тебе. А забринутост је, мислим, нешто што треба да постоји код сваког нормалног и разумног човека који зна у каквој се ситуацији налазимо, шта је све пред нама и колико имамо проблема, колико препрека.

Александар Вучић, први потпредседник Владе у оставци и председник СНС-а, за загребачки „Глобус“, „Блиц“

Председник сам свих грађана, али ми нису све странке исте – на ванредним парламентарним изборима навијаћу да победи СНС.

Томислав Николић, председник Србије и први председник СНС-а, РТС

Донети буџет за 2014. годину је неодржив, у деловима неозбиљан и ни приближан ономе што је Србији потребно. Да поменем само једну ствар: без икаквог писаног документа, само на основу усмених информација из треће руке, очекујемо 3 милијарде евра од УАЕ [Уједињних Арапских Емирата].

Саша Радуловић, министар привреде у оставци, сајт Министарства привреде

Зато што наши људи имају празнике. И не интересује наше људе да раде за празнике. Пет посто људи у Србији хоће да ради суботом и недељом. Одушевио сам се кад сам на Бадњи дан видео много људи у Влади. Можда ће неко из Цркве да се љути. Рекао сам „шта је ово, ово је неко светско чудо“! Ове године нам није био нерадан дан после 14. јануар, после Српске Нове године, како год је зовете. Ето, неки помаци су направљени.

Александар Вучић, први потпредседник Владе, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Ако кренете на Николића, мораћемо да рушимо и друге. На шта би онда личила Сава? Била би пуна рушевина. Уосталом, не знам да ли се кућа Николића правно води на њега. Ни ја не могу својим ћеркама да кажем шта да раде.

Велимир Илић, министар грађевине, о две куће на обали Саве које су бесправно подигли синови председника Србије, „Блиц“

Ово је четврти мост који прелазим пре оних који се по њему возе. Три сам ја градио, али ми је овај најдражи – јер не спаја само Земун и Борчу, већ спаја Србију са многим државама и политикама.

Томислав Николић, председник Србије, на завршетку главног лука „кинеског моста“ Земун-Борча на Дунаву, РТС

У енглеској верзији документа писало је „билион“. Зато сам управо јуче од овлашћеног преводиоца у влади и од Министарства финансија тражио појашњење. Енглески билион има девет нула, а наш има за три више, односно 12. Такође, тражио сам да ми се да појашњење колико износи термин квадрилион.

Милан Бачевић, министар рударства и доктор просторног планирања, о својој најави „10.000 милијарди евра“ кинеских инвестиција, „Курир“

На нашем путу у ЕУ нису проблем наводно “зле комшијске земље” или Немачка него ми сами, очекивање да други морају да реше наше проблеме и да ће нам решења пасти са неба.

Александар Вучић, први потпредседник Владе, за „Франкфуртер алгемајне цајтунг“, РТС

Ау, ала траје ова химна ЕУ!

Ивица Дачић, премијер Србије, на пријему у Бриселу, гласан коментар на пола „Оде радости“, „Курир“

Дачић се данас ни не бори да буде премијер већ покушава да као „караоке кловн” убеди Србију да му опет пружи шансу да буде на власти.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о Ивици Дачићу, „Бета“

Нећу да испадне да шкртарим са комплиментима на рачун господина Вучића. Мој утисак је да је његова улога у овоме била веома важна. То се некако осети, јер проструји кроз све државне службе.

Љиљана Смајловић, главни уредник “Политике” и председник УНС-а, о откривању позадине убиства Славка Ћурувије, “Око” РТС-а

Нормално је да када сте добра девојка, увек је дугачак ред.

Зорана Михајловић, потпредседник СНС, о странкама које нуде коалицију СНС, НИН

У животу и у смрти најважнији је тајминг. Што касније умреш, то је боље. Дакле, ово није добар термин да се разговара о смени председника, па ћу гласати за извештај Драгана Ђиласа.

Драган Шутановац, функционер ДС-а, на Главном одбору странке у Новом Саду, “Блиц”

Након договореног развода, очекујем да уследи љубав из почетка.

Дијана Вукомановић, потпредседник СПС, о коалицији СНС-СПС, „Шта радите, бре?“ РТС-а

(Изјаве.срб)

 



Categories: Месечна доза изјава

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading