Славко Живанов: Тоталитаристичке тенденције Вучићевог режима или О рушењу сајта „Између сна и јаве“

По информацијама добијеним од хостинг администрације напади су долазили из иностранства, али сасвим је извесно да је наручилац тог посла власт у Србији

Извор: Између сна и јаве

Истина увек пронађе пут до дневне светлости

Неколико пута откад постоји блог www.izmedjusnaijave.rs био је изложен нападима преко интернета коришћењем различитих интернет-саботажа. Последњи у том низу интернет-напада десио се почетком овог месеца и потпуно је онемогућио не само ажурирање, него и постојање сајта.

За десетак дана успели смо да технички поправимо штету, али су могућност и вероватноћа настанка нових напада велики.

Напади су били толико интензивни да је администрација морала да суспендује домен. По информацијама добијеним од хостинг администрације напади су долазили из иностранства, али сасвим је извесно да је наручилац тог посла власт у Србији. Страх српске власти је неизмеран, и попут многих страхова – делимично ирационалан. Власт би требало највише да се плаши сопствених грешака, својег минулог рада и штеточинства које је начинила, а не да се бави немогућом мисијом ућуткивања критичких гласова и тачних информација. Истина увек пронађе пут до дневне светлости. Но, посредно признање да таквој антисрпској власти сметамо, може само да нам служи на част.

Ових дана санираћемо штету, али да бисмо обезбедили високо ефикасну заштиту потребни су ресурси и буџет који не можемо обезбедити. Надамо се да ће оно што је у нашој моћи бити довољно да се заштитимо, а ако не буде, сачекаћемо да народ смени Вучићев диктаторски режим.

С. Ж.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Између сна и јаве, 20. 11. 2023)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

 1. Лакоћа

  Коначно
  У равнотежи
  Слободно
  Дишем

  Лакоћом
  Храним
  Извор
  Снаге

  Гледам
  У себе
  Разгледам
  Иза хоризонта

  Момчило

  11

Оставите коментар