Александар Дугин: Руски значи православни

Ми се са напором враћамо нашим православним коренима. То није једноставно. Но, бити Рус значи бити део јединственог православног народа, народа-Цркве. За то се боримо. За то живимо. За то умиремо

Александар Дугин

(Дзен канал А. Дугина)

Руски, наравно, значи православни. Наш целокупни идентитет је формирала наша света православна вера. Вера је у нашем корену. Руси су православни чак и ако тога нису свесни и ако таквим себе не сматрају. То је срж нашег народног Ја, структура наше душе. После толиких ломова, насиља и експеримената који су искорењивали руску душу – особито чудовишни били су спроведени од стране либералне агентуре последњих 30 година – шта још хоћемо од народа? Нас су истребљивали, отупљивали, разарали, дегенерисали, сугерисали лажне циљеве и лажне оријентације. Ми се са напором враћамо нашим православним коренима. То није једноставно. Но, бити Рус значи бити део јединственог православног народа, народа-Цркве. За то се боримо. За то живимо. За то умиремо.

Иља Глазунов, Вечна Русија, 1988. (Извор)

И само ћемо на тај начин васкрснути. Православље је отварање небеских врата, то је обнављање наших најближих у постојању, то је бесмртност руских душа, које круже око вечног трона Оног Који долази у сили.

Опрема: Стање ствари

(Сродство по избору, 15. 11. 2023)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Srpski znači pravoslavni.

  Na današnji dan.

  16.11.1762 godine u Viševcu rodio se
  Crni Đorđe.

  14.02.1804 godine u Marićevića jarugi u Orašcu povede Crni Đorđe 19.999 nepismenih
  Srba u Srpsku Slobodu.

  Na današnji dan.

  16.11.1914 godine na Suvoboru Živojin Mišić
  na čelu Srpske Pravoslavne Vojske povede Srbe u Srpsku Slobodu.

  Mi Srbi se sa naporom vraćamo našim pravoslavnim korenima.

  To nije bilo jednostavno.

  Pre.

  To nije bilo jednostavno.

  Ni kasnije.

  To nije jednostavno.

  Ni dan danas.

  Isti vaskrs Majke Srbije i Majke Rusije DOLAZI.

  Iste greške Majka Srbija i Majka Rusija su
  URADILE.

  Isti su isto radili protiv Majke Srbije i Majke Rusije ISTOVREMENO.

  Ima neka TAJNA VEZA između Majke Srbije i Majke Rusije.

  Ta tajna je PRAVOSLAVLJE.

  Od NULTE godine.

  Danas je 16.11.2023 godine.

  Ništa se nije PROMENILO od NULTE godine.

  Isti “vojnici” Rimskog Pontusa Pilatusa su i dan danas “vojnici” Vašingtonskog Pontusa Pilatusa.

  ISTI.

  UVEK.

  Posebno OSTRVLJENI od 1054 godine.

  Sunce UVEK izlazi na ISTOKU.

  UVEK.

  Sunce UVEK zalazi na ZAPADU.

  UVEK.

  Srpski znači PRAVOSLAVNI.

  UVEK.

  18
  4
 2. Не, никако, Русија није на глобалистичкој стази, она се само враћа православним коренима једући црве (ха,ха,ха). “Зашто да једемо црве када милиони тона житарица труну у складиштима?”…Недавна Уредба Владе Руске Федерације о уврштавању црва (ларви црних мушица) на листу пољопривредних производа и покретању њихове производње у индустријским размерама шокирала је јавност и независне стручњаке…Али скоро све велике малопродајне радње данас су у власништву Немаца, Француза, Холанђана итд. А то су све НАТО земље – наши директни непријатељи. Могу нам послати шта год желе у продавнице. И нико ово не контролише. Апсолутно нико…Да, и треба да поставимо питања зашто затварамо рафинерије нафте, зашто дизел гориво расте на 100 рубаља по литру током жетве житарица. Зашто милиони тона житарица труну у нашим магацинима, број стоке опада, а истовремено нас Влада тера да једемо црве? Испоставља се да смо вештачки лишени нормалне исхране. Све ово је веома слично саботажи – и нека се овим питањем баве органи за спровођење закона.” Доктор констатује и да је већ кренула производња и продаја тих високопротеинских хранива (ха,ха,ха).
  https://katyusha.org/zdorove/doktor-redko-pochemu-myi-dolzhnyi-est-oparyishej-kogda-na-skladax-gniyut-millionyi-tonn-zerna.html
  Кефаловци су велики забављачи, за то им скидам капу. Да није тужно, заиста би било смешно.

  4
  5

Оставите коментар