Шеф кабинета Вјосе Османи се захвалио Вучићу: Хвала, Ацо! Косово је заиста била једна од 47 држава које су учествовале на самиту у Гранади

Председништво Србије огласило се поводом скупа у Гранади саопштењем наводећи да су „лидери 47 земаља и представници Европске уније разговарали о безбедности, енергетици и другим питањима“

Вест са званичне странице председника Србије

Шеф кабинета косовске председнице, Бљерим Веља, познат по честим критикама на рачун медија и власти у Србији, синоћ се захвалио српском председнику. „Хвала, Ацо“, поручио је.

Александар Вучић учествовао је ове недеље на Самиту Европске политичке заједнице у Гранади. Осим других званичника из региона, на овом самиту била је и косовска председница, Вјоса Османи, подсећа КоССев.

Председништво Србије огласило се у четвртак увече саопштењем, наводећи да су „лидери 47 земаља и представници Европске уније разговарали о безбедности, енергетици и другим питањима од значаја за континент“.

Око 24 сата касније, односно касно синоћ, огласио се шеф кабинета косовске председнице, Бљерим Веља (Блерим Вела), коментаришући управо ове наводе српског председништва.

„Званични сајт председника Србије у свом званичном саопштењу о Вучићевом присуству Самиту признаје Косово као независну државу која учествује на самиту ЕПЗ у Гранади“, поручио је Веља на друштвеној мрежи „X“.

Познат по честим критикама на рачун српског руководства, које објављује управо на овој друштвеној мрежи, сада се иронично захваљује српском председнику.

Уз фотографију саопштења са сајта, на српском језику је написао „Хвала, Ацо“.

„Заиста, Косово је била једна од 47 држава које су учествовале на самиту“, навео је Веља.

Опрема: Стање ствари

(N1/НСПМ, 7. 10. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар