Александар Вучић присуствовао инаугурацији председника Црне Горе заједно са председницом тзв. Косова

Нисам срећан због овога, као што знате шта пише у Уставу Србије. Не зато што имам нешто лично против Вјосе Османи, већ због свега осталог. Али ипак сам дошао

Лидери „земаља региона“ на инаугурацији новог председника Црне Горе Јакова Милатовића: Вучић други слева, Османи друга здесна (Фото: Саво Прелевић/РСЕ)

Председник Србије Александар Вучић упитан је данас за учешће на истом догађају као и председница Вјоса Османи на инаугурацији новог председника Црне Горе.

Он је рекао да се не осећа срећним због тога, али да је то урадио због „поштовања“ које гаји према Црној Гори, преноси КоССев позивајући се на Газета експрес.

„Нисам срећан због овога, као што знате шта пише у Уставу Србије. Не зато што имам нешто лично против ње, већ због свега осталог. Али ипак сам дошао. Ако заиста питате о проблемима протокола, негде сам стигао, а негде нисам. Видећете то. Хтео сам да покажем поштовање и колико је важно да имамо правог пријатеља у Црној Гори. Сваки напредак нам је изузетно важан. Схватио сам Милатовића да жели да ојача економске везе и обојица смо на европском путу. Имамо неке разлике, не само у региону, али то не би требало да буде препрека пријатељским односима. Понекад бих се усудио да кажем братски односи“, рекао је Вучић.

Вучић је морао да се правда и тиме што је седео поред председника другог суседа Хрватске. Вучић је рекао да је разговарао са њим, а поменуо и вести које се о њему пишу у Хрватској.

„Увек разговарамо. Познајемо се дуги низ година, разговарамо нормално и рационално. Важно је градити боље односе са Хрватском”.

Александар Вучић, Зоран Милановић, Милена и Јаков Милатовић, Мило Ђукановић на инаугурацији новог председника Црне Горе (Извор: Снимак екрана/Фејсбук)

„У Хрватској, што више пишу о мени, то ме више људи у Србији воле. Што се дуже чекају црни дани у Србији, то више енергије људи улажу у Србију и вредно раде. Све сам поправио код њих, мржња коју сипају на мене је нешто што ми користи. Погледајте наслов 2017, био је јун или јул, потпуно исто, уплашио се Вучић, готово. Прошло је шест година како сам завршио“, рекао је Вучић.

Вучић је потом покушао да делује мирно, рекавши да је „важно разумети и поштовати разлике и да се нада даљем унапређењу односа са свима из региона”.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 12. 4. 2023)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Nista normalnije nego da se predsednici susednih balkanskih drzava srecu, odrzavaju stalne prijateljske veze i resavaju zajednicke probleme. Da li to nekome smeta ?

    2
    8
  2. Тако ми три Цезара, ође неко плагира Ђеда Ђолета.
    Биће скоро пропаст свијета.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading