Преминуо Немац Гинтер Пархе који је на тениском терену покушао да убије Монику Селеш

Иако га је после покушаја убиства југословенске тенисерке на тениском терену у Хамбургу 1993. пустила на слободу уз условну казну, Немачка је вест о Пархеовој смрти августа прошле године објавила тек сада

Тренутак атентата: Гинтер Пархе (с белом капом) напада Монику Селеш (Извор: sport.de)

Гинтер Пархе, човек који је 1993. године покушао да убије тенисерку Монику Селеш, преминуо је у августу прошле године, али су немачки медији тек сада објавили ту информацију.

Пархе је 1993. на турниру у Хамбургу кухињским ножем, током меча, убо Монику Селеш, а како је касније објављено, то је учинио како би је спречио да надмаши његову љубимицу и земљакињу Штефи Граф.

Двадесет девет година од атентата на Монику Селеш

Пархе је последњих 14 година живео у болници, пошто му је много година раније дијагностификовано психичко обољење које је проглашено и као узрок за његов напад на Монику.

Он је на суђењу за покушај убиства некадашње југословенске и америчке тенисерке рекао да је био узнемирен чињеницом да је она свргла Графову са прве позиције ВТА листе.

Пол Мекнеми: Англосаксонци хоће да сруше Ђоковића као некад Монику Селеш

То је навео као разлог за свој безуман чин, наводећи да је желео да повреди Монику како она не би могла више да игра тенис.

Донекле је и успео у својој намери – Селешова је, срећом, доживела само лаке телесне повреде, али јој је све створило велике трауме због којих никада није успела да се врати на свој шампионски ниво.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 21. 4. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

3 replies

  1. Poživs nitkov. Umre li u mukama?

Оставите коментар