Владан Вукосављевић: Лаж као оружје

Рачак, „протеривање Албанаца“, октроисана лажна независност и укупни догађаји у вези са КиМ можда су последњи и највећи испит који западна фабрика лажи и историја стављају пред српски народ

Извор: Фејсбук страница Владана Вукосављевића

Измишљање појаве „Госпе“ у Међугорју и проглашавање геноцидом ратног злочина у Сребреници, без сумње су две највеће и најважније обмане светске јавности у другој половини XX века, обе изведене у режији обавештајних служби Запада. Можда једино може да им конкурише „оружје за масовно уништење“ у Ираку.

Занимљиво је и да су обе биле усмерене искључиво против интереса Срба на Балкану.

Прва је, одмах након Титове смрти, послужила за додатну хомогенизацију Хрвата у процесу растурања СФРЈ и изазивање наклоности римокатолика широм света за „хрватску ствар“, а друга је требало да послужи, а и даље служи, за глобалну сатанизацију Срба и измишљање још једног геноцида, како би се релативизовао онај једини прави, који су над Србима у тзв. НДХ починили Хрвати и босански муслимани.

Предраг Бојиновић: Светилишта и губилишта

У оба случаја, Срби разорени титоизмом, подељени, завађени, конфузни, исцрпљени историјом и под непрестаним притиском Запада, нису имали нити данас имају добар одговор на ове и сличне ствари.

Рачак, „протеривање Албанаца“, октроисана лажна независност и укупни догађаји у вези са КиМ можда су последњи и највећи испит који западна фабрика лажи и историја стављају пред српски народ.

Јирген Елзесер: „Зербијен мус штербијен“ – „Некʼ цркне Србија!“

Ако ту не буде јединствен и одлучан у одбрани суверенитета, макар и по цену проглашавања привремене окупације своје територије, биће то знак окончања његовог историјског хода.

Можда још није време за предају.

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Владана Вукосављевића)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

13 replies

  1. Никад није време за предају. Јединствени не можемо бити, јер имамо одређену количину антидржавних, антинародних групација , од којих су неке на власти, а неке са друге стране закона. Значи, биће борба. Питање је како ће се група нормалних, родољубивих људи који су сада у дефанзиви, организовати . Само немојмо да сањамо о победи на изборима. Пре ћемо нестати са историјске карте, ма како нам то изгледало немогуће.

    24
    1
  2. Ове лажи се тичу нас а слетање на Месец? Каква је то лаж, колико људи је учествовало у томе. Признали су да је то била превара али то и даље опстаје као истина. Руси пишу ових дана о томе: https://www.fondsk.ru/news/2023/04/12/kak-astronavty-nasa-po-lune-guljali-58994.html.

    12
    2
  3. Prvo Vi smislite šta hoćete i kuda ćete,pa tek onda prebacite narodu da je konfuzan. Malo više poštujte i volite svoj narod,onako,bez koristi.Živeli ste na grbači tog naroda,mnogo bolje od njega samog. Da li Vas je barem malo sramota?!!

    11
    14
  4. sve mi se nešto čini da ste se vi predali

    8
    10
  5. Dajte, uozbiljite se. Uradite nešto konkretno, ovo je smešno.





    8
    10
  6. Не верујем вам. Кад је народ патио, проводили сте се као министар, без имало гриже савести. Нисте заслужили поверење.





    11
    16
  7. A korona, a prskanje, a vakcine? Zar to nije genocid najvećih razmera ikad? A vi ste bili u Vladi tada…

    8
    11
  8. Чињеница да се испод сваког Вукосављевићевог текста појављују тролови, који иначе никакве друге коментаре не остављају на СтСт, говори да је Вукосављевић некога убо у живац својим писанијем. Ако.

    Такође и чињеница да тролови не покушавају да оспоре ништа од онога што Вукосављевић сада говори, него му замерају нешто што је у прошлости радио, или није радио, указује да се ради о покушају дискредитације. Разлог више да послушамо Вукосављевићеву садашњу поруку.

    11
    4
  9. Nisam nikakav trol, ali ovom čoveku nije mesto u javnom životu, pa ni na ovom portalu.**** **** *** *** ****

    6
    11
  10. Eugenikosu

    Svako ima hejtere koje zaslužuje iz prethodnog života.Vuk dlaku menja…

    5
    8
  11. Користан и увек актуелан текст од господина Вукосављевића као неопходно подсећање читаоцима о страдању нашег народа у 20. веку. О лажима као оружју – својеврсној парадигми одређених светских кругова који се у својим лошим намерама служе и оваквим нечасним делима никада није сувишно подсетити читаоце.

    У оба наведена случаја: Сребреница и Рачак, ради се о лажима западне пропагандне машинерије одговорне за флагрантну агресију 90-их година 20. века на Србе у БиХ и на КиМ а које су угледни страни историчари, правници и др. научници углавном раскринкали.

    У вези наводног “указања Госпе” (Богородице) у предвечерје 24. јуна 1981.год. у Међугорју код Читлука (у Западној Херцеговини) зна се да се то “десило” нимало случајно на четердесетогодишњицу страдања, покоља од стране усташа херцеговачких Срба, углавном из оближње Долине Неретве.

    У познату по злу јаму Голубинка у оближњем месту Шурманци, Западна Херцеговина (Међугорје од Шурманаца географски раздваја невелико брдо) била је масовна гробница ту пострадалих око 600 Срба на православни Илиндан, 2. августа 1941.год..

    Из те су гробнице, иначе злонамерно забетониране од тадашњих послератних комунистичких власти родбина жртава из околних села: Пребиловаца, Тасовчића, Клепаца и др. тек 1990. год., одобрењем ондашњих власти, извршили уз помоћ спелеолошких екипа из Србије есхумацију земних остатака српских жртава и сахранили у саграђену масовну крипту-гробницу са спомен црквом у месту Пребиловци.

    У рату 1992-1995. црква у Пребиловцима је срушена, а село запаљено у борбеној акцији Хрватске војске и ХВО којом је командовао генерал Јанко Бобетко.

    Каснијим прегнућем тамошњих преживелих Срба, родбине жртава, Владе Републике српске, СПЦ и др. спомен костурница са црквом је обновљена.

    Додуше и сам Ватикан, задњи пут са почившим папом Бенедиктом ХВИ, се у више наврата оградио од наводног указања Госпе. Никада није званично прихватио сведочење локалних сведока о томе као ни њихових духовника, душебрижника да се такво што десило!

    Међутим, под притиском тамошњих локалних “свећеника” направљена је смишљена светска медијска пропаганда па је поред свих контрадикторности, око “указања” Госпе, Међугорје незаслужено данас постало ходочасничко и туристичко место скоро у рангу познатих Сантиаго де Компостела у Шпанији или Фатиме у Португалији!?

    Историја човечанства је нажалост много пута потврдила да се неки користе лажима као “моћним” оружјем, како је то уочио и господин В. Вукосављевић!

    У лажи су кратке ноге, не без разлога упозорава народна изрека! Све у своје време! Што би се рекло нека им служи на част! Каква црква, такви јој и верниџи или обратно!

    За више података о предњем видети на доњим линковима:

    Линкови:
    1.
    https://www.in4s.net/surmanci-stratiste-srpskog-naroda-u-hercegovini

    2.
    https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/голубинка

    6
    3
  12. Mogu samo da konstatujem: jadni su ljudi kojima su Vukosavljevićeva poluznanja vredna pažnje. To govori o nivou socijalne i političke nepismenosti. Sindrom: Mladenovac, Sopot, Ivanča, i ostale retardije.





    3
    4
  13. А мислиш да је Гагарин летио у свемир. Исто као Американци на Мјесец. Иста фела, исти барони. Само гледају свој интерес.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading