Игор Пшеничников: Српско оружје за Украјину – можда Вучића више не позивати у Москву?

Србија, наравно, не може да буде значајан фактор у снабдевању Украјине оружјем. Међутим, чак и једна српска граната или пројектил испоручена Украјини неприхватљива je за Русе, сматра политиколог и публициста

Извор: mash.ru

Доносимо увод и закључак текста И. Пшеничникова „Српско оружје за Украјину – докле је председник Вучић спреман да иде“ објављеном на сајту „Царьград“.

Скандал са продајом оружја од стране Србије режиму у Кијеву узима маха. Све је почело новинарским открићима. Дошло је до окршаја у српском парламенту. А руско Министарство спољних послова је већ рекло да је „забринуто“ и „прати ову аферу“. Питање је како ће председник Србије Александар Вучић ово представити Москви, на коју се ослања сваког пута када се у његовој земљи приближе неки нови избори.

Марија Захарова: Русија дубоко забринута због навода о умешаности Србије у продају оружја Украјини

(***)

Да сумирамо мудре, по нашем мишљењу, речи српског политиколога Драгомира Анђелковића, који је у интервјуу каналу N1 рекао да скандал са испоруком српског наоружања Украјини доводи до „погоршања односа“ Србије и Русије.

Србија, наравно, не може да буде значајан фактор у снабдевању Украјине оружјем. Међутим, чак и једна српска граната или пројектил испоручена Украјини неприхватљива je за Русе. Али, Руси ће се вероватно поставити прагматично у околностима у којима се скоро све земље у Европи окренуле против Русије и Србија покушава да избалансира то двоје. Вероватно под овим условима Москва неће одговорити. Али она ће сигурно једног дана подсетити председника Вучића да је то урадио, каже Анђелковић.

Како ће Русија реаговати због навода о продаји српског оружја Украјини? ФОТО/ВИДЕО

Чини се да jе српски политиколог врло прецизан у својој изјави. Забележено је да Александар Вучић, пред сваке председничке или парламентарне изборе у Србији, долази у посету Москви и састаје се с руским председником Владимиром Путином, пријатељски се рукујући и исто тако срдачно смешећи се у камеру. То се не ради случајно: Срби воле Русију и Русе, поштују нашег председника и заиста желе да их води политичар попут Путина. И после ових посета Срби гласају за Вучића као Путиновог „савезника“. Можда Вучића више не треба позивати у Москву?

Цео текст (на руском) прочитајте ОВДЕ

С руског посрбило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

3 replies

 1. Вучић може у Америку. Ни овде, ни у Русији никоме није стало до њега. Шта више, овде је омражени издајник, лопов и манипулант. Једина врата овде отворена за њега су врата ******.

  <a href="void(0)" title="Свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  <a href="void(0)" title="Не свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  <a href="void(0)" title="Свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  <a href="void(0)" title="Не свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  10
  1
 2. Rusija vodi sveti rat, svaka granata isporučena ukrima je granata na svetinju. Nadam se da kod nas nema ludaka da to(u ime nas) rade. U drugom svetskom ratu imali smo kumunjarskih imbecila koji su s lakoćom pucali na Srbe ali ni tada se nije našao neko da puca na Ruse. Valjda nismo prešli tu granicu samoponiženja, ma da me ništa više ne čudi.

  16
 3. Oвај Пшеничников не влада темом, ал’ важно је да нешто пише и да му је извор N1. Насупрот томе, ову тему је лепо обрадио руски телеграм канал https://t.me/balkanossiper , а ко хоће да верује у ову лепо профилисану акцију западних служби, слободан је да верује у оне ванземаљце што се појављују изнад Северне Америке. Односно једини начин да будемо апсолутно сигурни да оружје, односно муниција које производимо неће ни у најмањој количини завршити на страни Укра, јесте да ставимо катанац на фабрике док Руси не заврше рат.

  12
  3

Оставите коментар