Хапшења због „позива на насилну промену уставног уређења“

МУП наводи да се тројица ухапшених терете се да су позивали грађане да се окупе у већем броју у Београду и да насилно сруше Владу и председника Републике Србије

Фото: Данас/Војин Радовановић

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и надлежним тужилаштвима у Београду и Новом Саду, ухапсили су Д. К. (1988), Д. З. (1971) и Д. Б. (1987) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења, док се Д. Б. терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, саопштио је МУП.

МУП наводи да се тројица ухапшених терете се да су позивали грађане да се окупе у већем броју у Београду и да насилно сруше Владу и председника Републике Србије.

Полиција је код Д. Б. пронашла карабин са оптиком и припадајућом муницијом који му је, како се сумња, претходно предао М. Ј. (2001), који је ухапшен због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

М. Ј. је, како се сумња, то оружје претходно отуђио, па се терети и за кривично дело тешка крађа.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја ухапшен је и И. Т. (1995).

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежним тужилаштвима, каже се у саопштењу МУП-а.

Александар Вучић: Не тражим изговор за увођење санкција Русији, водим рачуна о интересима Србије

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је претходно да МУП неће дозволити ни насилним појединцима ни групама да угрожавају уставни поредак Републике Србије, безбедност, мир и сигурност свих њених грађана.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 16. 2. 2023)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

2 replies

  1. Ова хапшења су велика срамота за српску власт





    13
  2. Док овај народ схвати да нема сопствене државе а од скорије вала ни цркве, има отприлике да нестане.

    А за Русе и овог амбасадора заиста немам више речи.. могао је макар да не валидира овог велеиздајничког лажова САДА. Али НЕ они му и у последњем часу ВЕЛЕИЗДАЈЕ дају легитимитет.

    БРАВО БОЦАНЕ МОЛОДЈЕЦ ********** ТЕ ВИШЕ НА …

    <a href="void(0)" title="Свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
    <i></i><br />
    </a>

    <a href="void(0)" title="Не свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
    <i></i><br />
    </a>





    9
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading