Небојша Вујовић: „Велика петорка“ неће дозволити Вучићу да распише ванредне изборе

Бивши шеф мисије СРЈ у САД рекао да је подсекретар америчке владе Дерек Шоле дефинисао кораке које Вучић мора да испуни

Александар Вучић са Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром (Извор: Снимак екрана/РТС)

Бивши амбасадор Небојша Вујовић изјавио је данас да „велика петорка“ неће дозволити председнику Србије Александру Вучићу да организује ванредне председничке и парламентарне изборе у 2023. години.

Вујовић је агенцији Бета казао да се председник Вучић налази у веома тешкој ситуацији и да је његова политичка моћ почела да се „круни“.

По његовим речима, најава расписивања ванредних избора на јесен, представља „прст у око“ међународној заједници на челу са ЕУ и САД.

Вучић: Није тренутак за изборе, нисам рекао да желим да будем премијер

„Представници Европске уније (ЕУ) и Сједињених Америчких Држава (САД) који су ангажовани на решавању косовског питања, тзв, ‘велика петорка’, неће дозволити Александру Вучићу расписивање ванредних избора јер би то, по њима, одузело много времена на спровођењу договора око Косова. Вучић се налази у веома тешкој ситуацији и његова политичка моћ почела је да се круни. Сад су и социјалисти схватили да би Вучићева политика могла да их повуче негде бестрага“, истакао је Вујовић.

Додао је да док је Ивица Дачић на Молитвеном доручку у Вашингтону добијао инструкције од америчке администрације, „Бранко Ружић га је код куће намештао“.

Nebojša Vujović: Hovenijer piše sporazum Beograda i Prištine, Hil mu pomaže

„За време скупштинског заседања чија је тема била Косово и Метохија, социјалисти су били потонули у клупе. Социјалисти осећају да ће Вучић и СНС врло брзо изгубити власт, а они не би желели да постану опозиција јер се у тој позицији уопште не би снашли“, оценио је бивши шеф мисије СРЈ у САД.

Вујовић је рекао да је подсекретар америчке владе Дерек Шоле дефинисао кораке које Вучић мора да испуни.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 7. 2. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар