Вечерње новости: Прихватање плана Макрон-Шолц о КиМ или санкције и изолација!

Ако не прихватимо француско-немачки план о КиМ, биће прекинуте европске интеграције, биће заустављене, а затим и повучене инвестиције и прете нам свеобухватне мере у политичком и економском смислу

Александар Вучић са дипломатском петорком (Фото: Танјуг/Милош Миливојевић)

Уколико не прихватимо план о Косову, односно оно што је де факто постао преговарачки оквир за наш улазак у ЕУ, наша земља суочиће се са три ствари: биће прекинуте европске интеграције, биће заустављене, а затим и повучене инвестиције и прете нам свеобухватне мере у политичком и економском смислу које ће нанети велику штету Србији!

Како је синоћ у обраћању грађанима открио председник Александар Вучић, ова огољена упозорења и претње међународна „петорка“ саопштила му је у другој реченици на састанку у Београду. Избор прихватање плана Макрон-Шолц или санкције и изолација – западни представници поновили су директно Вучићу у лице чак три пута.

Са званичним ставом да је за Србију услов да призна Косово, уколико жели у Европску унију, али и да је потребно да уведе санкције Русији због сукоба у Украјини, председник Александар Вучић се сусрео у јуну прошле године приликом посете немачког канцелара Олафа Шолца у Београд.

Погледајте досадашње моделе који су, поред француско-немачког плана, постојали за КиМ:

Илустрација: Вечерње новости (Кликните на слику за увећање)

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вечерње новости, 24. 1. 2023)

Прочитајте/погледајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар