Никола Маловић: Година озрачена Западом

У години у којој су се кризе палиле као генерисани пожари, с руком на срцу, били смо све вријеме на страни Русије, јер да нисмо, себе бисмо издали

Никола Маловић (Фото: Матија Крстић)

Што ће прије доћи, бургери од инсеката и 3D месо, електронски новац, метаверзум, легални брак утроје или нешто горе од набројаног свега?

Зависи с које стране скале гледамо, давоско-трансхуманистичке, или пак са стране скале здравог разума. По једној је скали нормално да родитељи одводе дјецу у сатанистичке вртиће, зашто не би, слобода вјероисповијести је људско право, па нека малишани уче од чике с роговима који је педољуб од кога се може много тога научити кроз игру и забаву.

Никола Маловић: Руско ресетовање Великог ресета

Година за нама била је озрачена Украјином. И биће озрачена Украјином година пред нама, без обзира да ли ће се неки глагол везати с појмом тактичка нуклеарна бомба.

Брат Си је у Ријаду почетком децембра 2022. дочекан с невиђеним почастима, што је лакше протумачити с арапске стране, јер су Арапи разумљивији зато што им је свето писмо израсло из Светог писма. Кинези су и хришћанском и исламском уму несхватљиви до мјере да је шанса – без обзира на тренутну геополитичку констелацију – да Кинез забије Русу нож с леђа, једнака шанси да Кинез не забије с леђа нож Русу. Или – с друге стране гледано, шанса да је Кинез у метафизичкој коалицији са Лондоном и Вашингтоном једнака је вјероватноћи да Вашингтон и Лондон никакве везе немају с историјским растом по свим питањима своје, да ли тек некадашње колоније Кине.

У години у којој су се кризе палиле као генерисани пожари, с руком на срцу, били смо све вријеме на страни Русије, јер да нисмо, себе бисмо издали. Ипак, с Колективним западом у Украјини као на бојном пољу за сада не ратује Русија, него држава Расијскаја федерација, што би у преводу на најтачнији српски гласило не Руска федерација него Русијанска федерација – савезна држава која се протеже од Европе преко претежне територије Азије. Толика држава нема од европског почетка до азијског краја посве руски православни код, што је важно знати, јер је Русија Западом угризена прво због кода, па тек онда због територија као носилаца и нафте и гаса и руда и дрвета и вода и ријетких метала и злата сваког другог блага по врстама…

Извор: Друштвене мреже

Средином децембра, папа Франциско позвао је римокатолике да скромније него што им је ужанца, прославе Божић. Агенције су urbi et orbi пренијеле његову скрб: „Лијепо је славити Божић и правити прославе, али вас позивам да смањимо празничну потрошњу. Божић прославимо скромније и оно што уштедимо пошаљимо грађанима Украјине.”

Ово је ко зна који по реду био пут да папа Франциско позива да се помогне Украјини. Танјуг је пренио вијест с плеоназмом (!) и граматичком грешком у једној реченици (!!) која гласи: „Ватикан је организовао више хуманитарних акција за помоћ Украјини, укључујући донирање одеће овог месеца како би се Украјинцима обезбедила топла термо одећа (!) због несташице грејања и струје у тој земљи изазваних (!!) руским ракетним нападима на украјинску инфраструктуру.”

Свети отац коме Срби по хрватски тепају Фрања, а заправо Франциско, наставио је да буде хипокрит, јер је и поред очигледног чуда, знака одозго, прста Божјег, провиденце с почетка тзв. Украјинске кризе, наставио да дела као да се пред очима цијелог свијета, на Тргу Светог Марка у Ватикану ономад није догодило ништа.

А шта се то догодило када је папа Франциско уз саслуживање једног невиног дјечака и једне невине дјевојчице јануара 2014. пустио два бијела голуба, као симболе мира, са прозора Апостолске палате на Тргу Светог Петра у Риму?

Папине је голубове одмах по полетању напао галеб, па врана.

Првог је голуба убио галеб. Другог је озлиједила врана, али је успио да се спасе.

Папа Франциско као симболе мира шаље са свог ватиканског балкона два бијела голуба, јануара 2014. Првог одмах по полијетању напада галеб, другог врана

Пред очима хиљада људи, дакле, пред осјетилима хиљада мобилних телефона, фото-апарата и камера, на чак два голуба послата из благословених руку дјеце да буду знак мира у Украјини, обрушиле су се двије птице, једна бијела, друга црна, занимљиво, обје из исте птичије специје.

Овај је метафизички тренутак заташкан одмах, и за њега до данас не зна велики број људи. Ко сумња нека укуца, без све шале, папа пустио голубове. Сазнаће, ако и неће спознати. Јер, што каже Његош, будале су с очима слијепе, које виде а залуду виде.

Кад је с нама Бог, ко може контра нас, гласи охрабрујућа питалица.

Никола Маловић: Бог пуца пенал у последњој секунди

Но кад је Колективни запад означен рјечитим симболима духовног пораза а не престаје да no matter what напада, којом се онда сликом рјешење може да представи? Три библијска мудраца са Истока сада да се појаве на Западу не би се вратили на Исток, колико би их само тамо напали crni галебови и bijele вране.

Опрема: Стање ствари

(Печат, 30. 12. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Господин Маловић заслужује свако поштовање и звање слободног мислиоца, којим се иначе ријетки интелектуалци могу ословити. Западна зараза још траје, ми који смо критички настројени према ватиканским подвалама кроз цијелу историју, а којима је српско национално биће брутално осакаћено, не вјерујемо ни у ове апокрифне поруке мира оних који су запржили чорбу у Украјини – познати историјски пројекат Ватикана под називом „Католичење источне њиве“. Шта може доћи из престонице духовне трулежи која нам нуди криво лице Христа? Држимо се ми нашег Светосавља и Православља па нећемо залутати.

  21
 2. Godina 2022 ozračena i označena malignim osiromašenim uranom:

  Lažima
  Dezinformacijama
  Propagandom

  sistema koji se naziva minimalnim zajedničkim imeniteljem ZA PAD.

  ZA PAD je slao i prodavao SVE ono što RUSIJA je ili će zameniti.
  Pre ili kasnije.

  RUSIJA je slala i prodavala SVE ono što
  ZA PAD ne može da ZA MENY.
  Ni pre a bogami ni kasnije.

  Isti ZA PAD i njihov ZA MENY je slat i prodavan SRBIJI.

  SRBIJA može kao i RUSIJA da zameni ( vratiti se samoj sebi ) SVE što je potrebno.
  Bolje pre nego kasnije.

  Primer 1.
  ZA PAD i Zelena Agenda.

  Gore tri ozračenja i označenja kažu:
  Jedite INSEKTE.
  Ne MESO.

  Mangulica je Srpska svinja kojoj Srbija duguje
  svoju Slobodu i Suverenitet.

  Jednako važna kao i Crni Đorđe.

  Srpski kavijar.
  Zove se:

  ČVARAK.

  Iliti

  Sirotinjska hrana.
  Ostatak od svinje.
  Da se ne baci.

  Srbi neće da jedu INSEKTE.
  Srbi znaju šta je SLAST a šta je ČAST.

  Primer 2.
  ZA PAD i TELE vizija.

  Gore tri ozračenja i označenja kažu:
  Volite više VAŠE KOMŠIJE.
  Od SVOJIH UKUĆANA.

  Ukućani su kao i čvarak.
  Topi se u ustima koje ZNAJU šta je čvarak.

  Jednako važan za Srpsku Slobodu i Suverenitet.

  Srbi neće VIŠE da dele KOMŠIJAMA čvarke jer ONI su se navukli na INSEKTE.

  Srbi znaju KONAČNO vekovnu ISTINU s to je:

  Ko se jednom NAVUČE na ZA PAD taj ne jede više ČVARKE.

  12
  1
 3. Impresivno je koliko je pojava stalo u jedan kratki tekst a sve blistava zapazanja. Cak i neki usputni komentari. Novinski clanak knjizevne vrste. U najboljem smilu.

  11
 4. Релативно кратак, али објективан осврт чланак проф. др Ђ. Вукадиновића:
  http://www.nspm.rs/component/option,com_yvcomment/ArticleID,278320/url,aHR0cDovL3d3dy5uc3BtLnJzL2tvbHVtbmUtZGpvcmRqYS12dWthZGlub3ZpY2EvcnVzaWphLW5lLXNtZS1pemd1Yml0aS16YXBhZC1uZS1zbWUtZG96dm9saXRpLWRhLXJ1c2lqYS1wb2JlZGkuLXNyZWNuYS1ub3ZhLTIwMjMuaHRtbCN5dkNvbW1lbnQyNzgzMjA=/view,comment/#yvComment278320

  „Да резимирамо: Руска војска се мучи у Украјини (не улазимо сад у то да ли ствар до саме војске или до његог погрешног вођења) и пред прву годишњицу рата стоји далеко лошије него што је то, било на западу, било на истоку, ико очекивао у фебруару 2022. САД и НАТО су „намирисали крв“ и на Украјинску страну бацили практично све што су имали на располагању од војних, политичких, дипломатских, безбедносних и информативних ресурса. Москва очито није очекивала тако жесток и унисони западни одговор, и није за њега била довољно спремна.

  Али, с друге стране, Русија овај рат напросто не може и не сме изгубити. А и неће – сем уколико не дође до неког тешког унутрашњег слома и урушавања, сличног оном на крају Првог светског или Хладног рата. Што је, узгред речено, управо карта на коју Запад и игра, а Дњепар и Донбас су ту само споредна бојишта. Дакле, Русија не сме изгубити. Запад не сме дозволити да Русија победи. Кина не сме дозволити да Русија потпуно изгуби – мада им не би одговарало баш ни да Русија суверено победи. (А ЕУ се, на челу са Немачком, готово ништа и не пита.)“

  3
  1

Оставите коментар