Андреј Рајевски: Јеванђеља на „воук“ начин или Тако пролази слава овог света

Док се папа Франциско бави окретањем православаца у Русији против муслимана Чечена и будиста Бурјата, његове колеге „хришћани” баве се другим невероватним стварима

Патријарх Вартоломеј и папа Франциско (Извор: Религија.мк)

(The Saker, 2. 12. 2022)

Осврнуо бих се на неке чудне ствари које се догађају на постхришћанском Западу.

Најпре ево једног бисера мудрости:

Папа Франциско увредио два народа Русије

Папа Франциско је изјавио да су „најокрутнији“ међу руском војском у Украјини Чечени, Бурјати и остали „који нису део руске традиције“. Поглавар Римокатоличке цркве је у интервјуу за језуитски часопис „Америка“ назвао украјински народ „мученичким“. На то је бурно реаговала портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, која је казала да таква изјава надмашује пуку русофобију. – Ово више није русофобија, ово је изопаченост, не знам више на ком нивоу. Сетите се да су нам деведесетих, почетком двехиљадитих говорили потпуно супротно – да су Руси, Словени ти који муче народе са Кавказа, а сада нам говоре да кавкаски народи муче Русе.

Супер! Окретање православних хришћана против муслимана Чечена и будиста Бурјата – каква „сјајна“ и (ни најмање) нова идеја! Штавише, већ и сама чињеница да је овај идиот употребио израз „Бурјати“ (што је и на руском и на украјинском језику множина за именицу Бурјат; на енглеском би било Buriats) јасно указује на порекло информације којом су га на овако бриљантну изјаву навели: за укронацисте су сви Руси у основи азијатски грубијани, другим речима сви су они „Бурјати“. У Русији, иначе, живи мање од пола милиона Бурјата, од укупно 147 милиона становника. Али, колико год да је неки народ у Русији малобројан, попут Бурјата, сасвим су добри да се и од њих направи случај у покушају креирања расних, међунационалних и верских тензија, зар не? „Завади па владај“…

Мало је рећи да је таква глупост представљала увреду за сваког у Русији:

Москва уложила ноту Ватикану

Руски амбасадор при Ватикану предао је ноту на интервју папе Франциска у којем оптужује припаднике руских трупа чеченског и бурјатског порекла за изразиту „окрутност“ током извођења војне офанзиве Москве у Украјини. Александар Авдејев је рекао да је у понедељак посетио седиште ватиканске дипломатије и предао протестну ноту. „Изразио сам огорчење због такве инсинуације“, рекао је амбасадор у вези са папиним коментарима. „Ништа неће бити у стању да поремети солидарност и јединство мултинационалног руског народа,“ рекао је за агенцију РИА Новости у уторак (…). Гласноговорница Руског министарства иностраних послова Марија Захарова је изјавила: „Ово више није русофобија, ово је изопаченост, не знам више на ком нивоу.“ Алексеј Циденов, лидер Бурјатије, руске будистичке републике на југоистоку Сибира, рекао је да су коментари папе Франциска били „најблаже речено, чудни.“ Гласноговорник парламента Чеченије, Магомед Даудов, посаветовао је папу да ослушне и људе из Донбаса, за које су Чечени, Бурјати и представници свих других нација Русије „спасиоци“.

Браво, pelotudo! (погрдан аргентински израз у значењу лоптица или тестис – прим. прев.). За овакву изјаву добићеш овације и од нациста из Кијева и од неоконзервативаца са Запада, али си свим Русима пружио још један добар разлог да се окупе и супротставе демонским силама којима служиш и које представљаш.

Папа Франциско: Вакцинација против ковида морална обавеза

Узгред, у Русији не постоје три, већ четири званично признате и заштићене религије: хришћанство, ислам, будизам и јудаизам. Чуди ме да је папи промакло да и „крвожедне Јевреје“ стави на свој списак злочинаца. Па да, станите! Заборавио сам да Латини јудаисте сматрају „старијим по вери“ и да Ватикан сада говори да Латини и Јевреји ишчекују истог Месију, осим што би за Латине то било његово друго указање, док би за Јевреје било тек прво.

Неком би могло бити опроштено што мисли да су се Латини и јудаисти стопили у назови јединствену светску религију. И псеудо-православни отпадници ће им се одмах радо придружити.

А ту није крај, напротив – ствари постају још занимљивије.

Док се папа бави Бурјатима, његове колеге „хришћани” баве се невероватним стварима. Погледајте и ово:

Декан Кембриџа: Могуће да је Исус Христ био трансродна особа

Др Мајкл Бaнер (Michael Banner) стао је у одбрану колеге академца који је рану на Христовом телу упоредио са вагином, јавио је у суботу лист Телеграф. Декан колеџа Свете тројице је нагађања да је Исус Христ могао бити трансродна особа назвао „легитимним“. Том изјавом стао је у одбрану асистента који тврди да су у телу Исуса Христа обједињене и мушке и женске карактеристике. Током недељне вечерње службе са певањем у капели колеџа, млађи асистент на Кембриџу и студент Џошуа Хит је на увид изнео средњевековне и ренесансне слике Исуса на крсту тврдећи да је једна од рана на његовом телу „дефинитивно нацртана тако да наликује вагини“, тврди овај часопис. Као доказ своје тврдње Хит је употребио слику Жана Малуела „Оплакивање са светом Тројицом“ из XIV века, која је део сталне поставке у Лувру. Слика приказује Исуса са раном на боку из које крв цури ка препонама. „Ако Исусово тело заиста јесте истовремено и мушко и женско у тим уметничким делима, ако Исусово тело [јесте] оно што нам сва та дела сугеришу, тело свих тела, онда је Његово тело и тело трансродних особа” рекао је Хит, а цитира га енглески Телеграф.

Жан Малуел, Оплакивање Христа (Извор: Википедија)

Ма немојте! Јеванђеља на „воук“ начин. Ма, сјајно! Да онда цензуришемо и Библију, што да не? А како ствари изгледа стоје, и на том се увелико вредно ради.

Ако је то право стање ствари у академским и „теолошким“ институцијама на Западу, не чуди што Руси свих верских или националних припадности (овде реч „Руси“ користим у смислу „русијански“ а не „руски“) не желе да са таквим наказама имају било шта заједничко. А те наказе нису било ко – ево шта Википедија каже о Колеџу Тројице у Кембриџу у Енглеској:

Колеџ Тројице је саставни део Универзитета у Кембриџу. Основао га је 1546. краљ Хенрик VIII. Тринити је један од највећих од укупно 31 колеџа у Кембриџу и Оксфорду. Одликује се и по својој изузетној архитектури, а његово двориште сматра се једним од највећих затворених дворишта у Европи. По критеријумима Томпкинсове табеле (незваничног рангирања колеџа у Кембриџу) Тринити је најуспешнији, непрекидно заузимајући прво место од 2011. до 2017. Чланови Тринитија добили су укупно 34 Нобелове награде од укупно 121 додељене члановима универзитета Кембриџ (што је уједно највише за било који од свих колеџа у Кембриџу и Оксфорду).

Дакле, тешко да је реч о некој „скрајнутој“ или периферној научној институцији, напротив – она представља битан интегрални део Западног политичког естаблишмента.

Чечени, Бурјати и вагине на телу Христа. То је интелектуални ниво цивилизације која је протеклих хиљаду година за себе скромно сматрала да је баш она „светло којим обасјава све друге нације“ и која је изродила модерни империјализам (без обзира на својевремене идеолошке смоквине листове за оправдавање својих агресивних ратова и очигледних покушаја да покори и потчини читаву планету!)

Право кажу: Sic transit gloria mundi.

Са енглеског посрбио: Стеван Бабић

Напомена преводиоца: Sic transit gloria mundi (лат.), тако пролази слава света – израз којим се наглашава пролазност овоземаљског и речи којима се при устоличењу ватикански церемонијал-мајстор три пута обраћа новоизабраном папи док притом пали бакљуCategories: Посрбљено

Tags: , , , , , ,

1 reply

 1. Pitanje da li se papa „bavi“ okretanjem pravoslavaca protiv muslimana?

  Pitanje da li se katolička crkva „bavi“ okretanjem pravoslavaca protiv muslimana?

  Pitanje da li se katolička crkva „bavi“ STALNO od 1054 godine okretanjem pravoslavaca unijata protiv pravoslavaca protiv muslimana šiita protiv muslimana sunita i „ostalih“ koji nisu katolici protiv „ostalih“ osim ne protiv
  TRI vrste PROTESTANATA ?

  Tako se katolička crkva „bavi“ već 1000 godina a papa je samo PROLAZNI poglavar
  KONTINUITETA NEPROLAZNOSTI OKRETANJA JEDNIH PROTIV DRUGIH.

  Malčice podataka na današnji dan 13.12.2022 godine.

  Papa Franciscus je rođeni Argentinac.
  Katolik. Jezuita.

  Vojna hunta je upravljala Argentinom 1970-tih
  godina.

  Svetsko fudbalsko prvenstvo je igrano u Argentini 1978 godine.

  Argentina je bila prvak sveta.

  1945 godine Evropski nacisti iz svih krajeva Evrope „beže“ preko Italije Rima odnosno katoličke crkve takozvanim „Pacovskim kanalima“ u Argentinu kod Huana Perona.

  Ne slučajno.

  Huan Peron je obožavao Nemačku I Italiju svih
  1930 godina.

  Tako je i pobegao katolik ustaški poglavnik
  Ante Pavelić sa mnogima ustašama i zlatom opljačkanim od Srba i Jevreja.

  U Argentini su u mnogim oblastima zemlje ostale „zajednice“ etničkih katolika iz većine nacističkih kvislinških režima iz doba trećeg rajha.

  Italija je celo vreme od 1945 godine bila pod BUDNIM okom Amerike i Engleske.

  Sve se ZNALO tada vrlo dobro i sve je bilo organizovano vrlo dobro.

  Danas je 13.12.2022 godine.

  Katar. Svetsko fudbalsko prvenstvo.

  Argentina protiv Grozne njihove.

  Sutra je 14.12.2022 godine.

  Francuska protiv Maroka.

  Pitanje da li se papa bavi „okretanjem“
  katolika protiv katolika u Kataru VEČERAS.

  K protiv K u K.

  KKK.

  Pitanje da li se papa bavi „okretanjem“
  katolika protiv muslimana u Kataru SUTRA.

  K protiv M u K.

  KMK.

  7
  5

Оставите коментар