Политика: Без договора Вучића и Куртија у Бриселу – понуда неприхватљива за Србију

Решење које је понуђено требало би да дерогира Бриселски споразум, што Србија, како каже извор упућен у ток преговора, није могла да прихвати

Александар Вучић и Аљбин Курти (Фото: Танјуг/Снимак екрана)

Србији је јутрос у Бриселу, на састанку које је Европска унија сазвала са председником Србије Александром Вучићем и Аљбином Куртијем, понуђено решење које је понижавајуће за Србију, каже извор упућен у ток преговора.

Решење које је понуђено требало би да дерогира Бриселски споразум, што Србија, како каже извор упућен у ток преговора, није могла да прихвати.

– По свему судећи, очекују нас тешки и неизвесни дани, посебно на северу Косова и Метохије – каже извор, преносе београдски медији.

Како се сазнаје, председник Вучић ће се највероватније вечерас обратити грађанима.

Састанак Бореља, Вучића и Куртија

БРИСЕЛ – У Бриселу је око 10.00 часова почео заједнички састанак високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља и специјалног представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Борељ и Лајчак претходно су одржали одвојене састанке са Вучићем и Куртијем, јавља Танјуг.

Хитан састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине одржава се на позив Бореља, а у фокусу је проналажење излаза из актуелне кризе на КиМ.

У току састанак Вучића и Бореља

БРИСЕЛ – Састанак председника Србије Александра Вучића са високим представником за спољну политику Жозепом Борељом и са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком почео је у 9.00 сати у Бриселу, речено је Танјугу у Мисији Србије при ЕУ.

Борељ је претходно од осам сати имао одвојени састанак са премијером привремених приштинских инситуција Аљбином Куртијем.

После одвојених сусрета, предвиђен је заједнички састанак Бореља са Вучићем и Куртијем.

Хитан састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине одржава се на позив Бореља, а у фокусу је проналажење излаза из актуелне кризе на КиМ.

Председник Србије стигао у Брисел

Председник Србије Александар Вучић стигао је рано јутрос у Брисел где ће се у 9 сати састати са високим представником са спољну политику Жозепом Борељом и са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком, речено је Танјугу у Мисији Србије при ЕУ.

Хитан састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине одржава се на позив Бореља који треба да има одвојене састанке са премијером приштинских институција Аљбином Куртијем и са председником Вучићем, а затим је предвиђен заједнички сусрет.

Како је раније најављено из Европске службе за спољне, Борељ одвојене разговоре са лидерима има почев од осам часова.

Борељ је синоћ поручио да је потребно престати са решавањем кризних ситуација и напредовати ка нормализацији односа.

„Потребна нам је деескалација ситуације, да престанемо да сталним кризним менаџментом и почнемо да напредујемо ка нормализацији односа”, навео је на Твитеру.

У фокусу хитног састанка биће проналажење излаза из актуелне кризе и избегавање било какве даље ескалације и тензија на терену, са акцентом на регистарске таблице и повратак косовских Срба у косовске институције, саопштено је раније из ЕЕАС.

Како је најављено, Борељ би након заједничког састанка, требало да се обрати новинарима.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 11. 2022)



Categories: Вести над вестима

1 reply

  1. Колонијални управник очајнички покушава да испослује заједницу српских општина, како би после могао да каже како је то и даље део државе Србије.Он би да га преда, али са привидом очување српске државности. Прво је тврдио да на КиМ немамо ништа, а онда да за њега треба да добијемо нешто. Међутим, и то нешто му не дају. А зашто би и дали, када је доведен да заврши посао који су почели његови идеолошки и биолошки претходници, још на Другом заседању АВНОЈ-а. Колонијални управник у погледу КиМ је и ликвидациони управник. Ликвидациони управник врши намирење поверилаца из ликвидационе масе(тј. испуњава захтев оних који су га на то место поставили,). У односу на „остатак“ Србије, понаша се као стечајни управник, наступа у своје име, а за њихов рачун, рачун Брисела, Пекинга и Вашингтона.Србија се прекопава уздуж и попреко, буквално се руше планине. За узврат, може и СНС дружина да пљачка Србију колико јој се прохте. Черупачи на делу.Када ментори нареде, парада се одржи, иако је „држава“Србија забранила. У сваку кућу може да уђе НАТО чизма, јер је „држава“ то дозволила.А нисмо чланица. Војска НАТО може да направи покољ приликом транзита кроз Србију, а да за то овде не одговара.Квази комунистичким патриотама је једино важно да се континуитет комунистичке владавине не прекида. Битно је да „јашу“. Међутим, дугови ће стићи на наплату, пре или касније.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading