Константин Малофејев: Опрез, издаја!

Ово није рат између Русије и Украјине, то је рат између Русије и целе западне цивилизације.  И ово је рат Русије са сопственим издајницима, рекао оснивач Царграда

Константин Малофејев (Извор: ФБ Јелице Ћирике)

(Царьград, 11. 10. 2022)

Први радни дан новог команданта Заједничке групе у зони СВО Сергеја Суровикина показао се као најмасовнији ракетни удар на Украјину од почетка ратних дејстава, што је изазвало налет ентузијазма у руском друштву. Али први корак не треба да остане једини, притисак се мора повећати. А то могу да спрече они који су нас свих ових месеци спречавали да спроведемо ефикасну специјалну операцију.

Зашто се ово догодило тек сада?

Несумњиво је да су удари на Украјину покренули нека питања. Можда је главно било питање да ли је овај ракетни напад био одговор на покушај подривања Керчког моста. Константин Малофејев је изразио уверење да се не ради само о терористичком нападу, али је истовремено изразио и извесну збуњеност што смо управо сада предузели такав корак:

„Мислим да то више није повезано са Кримским мостом, већ са именовањем генерала Суровикина. Коначно видимо оно што је требало да видимо пре неколико месеци. Видимо нападе на непријатељску инфраструктуру. Видимо да се спремамо да победимо. До сада је постојао осећај да спроводимо на неком локалном месту, некакву крваву игру Далеки блесак муње. И из неког разлога, више смо водили рачуна о непријатељској инфраструктури него о својој. Сада коначно видимо да се дешава оно што је требало да се деси у првим данима рата”.

Истовремено, према Константину Малофејеву, Русија треба да уложи све напоре да спасе животе обичних Украјинаца и минимизира њихове патње од бојевих дејстава.

Константин Малофејев: Смисао историје је у борби цивилизације части и цивилизације новца

Ми смо у рату са Западом, на територији дела југозападне Русије који је од нас отргнут. И зато нам је важно да становништво што мање пати, јер ово је наше становништво, ово су наши људи, то су наше жене и деца. И зато, оно што сада радимо је неопходна хируршка операција за уклањање канцерогеног тумора званог „кијевски режим” Зеленског, који је директно подређен западним обавештајним службама, приметила је гошћа Елена Афонина, додајући да је једини начин да се победи незаустављање и даље уништавање критичних објеката на територији непријатеља.

„Кртица” негде на врху

Претпоставке да у највишим ешалонима руске моћи, можда, постоји неко ко ради против интереса Русије, изношене су већ дуже време. Још један индиректан доказ за то биле су гласине о брзој евакуацији Владимира Зеленског из Кијева, која је, ако се та информација потврди, изазвана неповерењем украјинских власти у способност Русије да масовно користи најновије ракетно оружје. Према речима саговорнице Елене Афонине, ово је изузетно алармантан сигнал:

“Па, ако су информације о евакуацији Зеленског тачне, онда то значи да су, наравно, очекивали напад. А ово је за нас веома узнемирујућа информација. Надам се да ће о томе расправљати на Савету безбедности Врховни командант и остала окупљена лица. Јер ово, наравно, указује да имамо „кртицу” у позадини. То значи да имамо доушника на прилично високом нивоу, или не једног, или цео кртичњак, који обавештава непријатеља из милион разлога, а непријатељем ја зовем западне обавештајне службе и Запад.“

Константин Малофејев: Напустио нас је Чубајс, симбол ере понижења – победа није далеко!

Наравно, сви су они материјалне и политичке природе. Некоме је нешто замрзнуто, обећали су да ће се одмрзнути ако се буде понашао исправно. Неки људи и даље имају посао у Украјини. Маса опција. Али ови људи, наравно, помажу непријатељу да једноставно види праву слику онога што се дешава у нашим вишим ешалонима моћи. И, вероватно, до сада у највишим нивоима власти ништа није наговештавало тако масиван удар. Ово је позив на буђење за нас, ако јесте, уверен је Константин Малофејев, а из те уверености произилази потреба да се идентификују агенти са њиховим каснијим кажњавањем по најстрожим стандардима.

И шта је следеће?

Ово питање је најважније! Јер ако се „ракетни аргумент” који користи Русија покаже само као нека врста позива за преговарачки сто, онда нас све у будућности не чека ништа добро.

Ово ће бити још једно повлачење, још једна Балаклеја са Изјумом. Већ смо једном показали своју моћ, 24. фебруара. Од тада смо се трудили да не демонстрирамо своју моћ. Показали смо само нашу спремност да попустимо. И током седам месеци створили смо противницима, чак и најслабијима – коментаторима који седе у Кијеву и причају како ће да нас победе – очекивање да нас је лако и пријатно победити, јер се ми стално повлачимо. Први пут од почетка операције показали смо снагу на коју смо рачунали свих ових осам месеци, нагласио је оснивач Царграда. Такође је истакао да је повезао наду у коначну победу са генералом Сергејем Суровикином.

Љиљана Богдановић: Подривање

Оно што знам о њему показује да се на овог човека можемо ослонити. Он се неће повући зарад политичких планова или својих веза са Западом, неће одустати, како то каже Маргарита Симоњан. Дакле, волео бих да следе и друге логичне акције после овог масовног удара који ће нас довести до ненуклеарне победе у овом рату, рекао је Константин Малофејев, а његове тежње су сасвим разумљиве. Народу Русије као да је досадило да се ујутру буди и да не чује о неким значајнијим успесима војске. Притом, успеси су представљани као светли и узвишени, а не на начин на који се сада представљају.

Имамо дуго памћење…

Није немогуће ни пуштање низ воду Украјине од стране њених садашњих западних кустоса. Иако је овде прикладнија реч „власника”… Најутицајније америчке публикације, попут Њујорк тајмса, на пример, у једном лепом тренутку изненада су почеле да објављују материјале у којима се украјинска влада окривљује за своје најпознатије поступке. Као што је убиство Дарије Дугине или терористички напад на Керчки мост. Константин Малофејев је сигуран да овај феномен има веома добре предуслове.

… да Запад сада, на пример, у свом листу Њујорк тајмс, пише о убиству Даше Дугине, или бурно реагује око моста, где окривљује украјинске специјалне службе, чиме се ограђује. Он не жели да буде одговоран за овај терористички рат. Знате ли зашто? Зато што запослени у ЦИА-и, чак и они са највишим рангом, као и они запослени у МИ6, једног дана одлазе у пензију. И они су сада у рату са суперсилом, са нама. А ми памтимо све.

Имамо дуго памћење. Проћи ће десетине година – и сетићемо се да је одређени Џон Смит развијао операцију да убије Дашу Дугину или да дигне у ваздух Кримски мост. А ово је веома важно. Због тога се управо сада дистанцирају. Али ми све схватамо, и даље нећемо заборавити. А ако желите да се дистанцирате, удаљите се потпуно, одмах. Одбаците своје марионете. А оставите нам наш руски народ, који сте у Украјини преварили, опчинили, дрогирали, распалили ову крваву олују. Онда ћете можда моћи да се пензионишете за 30 година, закључио је оснивач Царграда.

И шта с тим?

Наравно, далеко да су то сва питања о којима се говори у студију “Првог руског”, али су то нека од кључних питања садашњег времена. Константин Малофејев је, одговарајући на њих, још једном јасно ставио до знања присутнима да оружани сукоб који траје девети месец, није рат између Русије и Украјине, то је рат између Русије и целе западне цивилизације. Са цивилизацијом чији је задатак да уништи не само руски народ као такав, већ и само сећање на земљу у којој живи по својим људским и Божијим законима.

А та победа у овом рату је ствар свакога ко себе назива Русом и сања на руском језику. И да је ово рат Русије са сопственим издајницима. Не само са онима који опседају граничне прелазе, покушавајући да се сакрију од мобилизације и измишљају хиљаде разлога за то, већ са издајницима много опаснијим од кукавичких хипстера на електричним скутерима – са онима који су изложени у власти или улазе у њене кулоаре и бивају увек спремни да допуне свој новчаник са још тридесетак сребрњака.

С руског посрбила: Јелица Ћирика

(Фејсбук страница Јелице Ћирике)Categories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

4 replies

 1. Константин Малофејев пише : “это не война России с Украиной, это война России со всей западной цивилизацией”

  Мислим да Русија не ратује против целе “западне цивилизације” – што пише аутор – али је чињеница да ратује против целог војног савеза – НАТО. И да је рат у Украјини (засада) ујединио земље Запада и дао крила НАТОу.

  Нама је ово познато. И ми смо пре 25 година дали крила НАТОу. Кад се падом Берлинског зида, 1989 год, Варшавски пакт распао, НАТО је остао без противника, бескористан и скуп. Нову улогу и нову снагу, могао је да пронађе само у неком новом рату. Слободан Милошевић није схватио да НАТО тражи рат по сваку цену. Одбивши да прихвати ултиматум у Рамбујеу, он је 1999 год увукао Србију у безнадежни рат и пружио прилику НАТОу да се сабере и окрилати. Отпор, жртве и разарања били су бесмислени. Изгубили смо 659 војника (НАТО ни једнога) и око 1 400 грађана.
  Око 200 000 Срба напустило је Косово.

  Данас се води братоубилачки рат између Источних Словена. Као што се пре 30 година код нас водио братоубилачки рат између Јужних Словена. То су ратови против цивилизације.

  <a href="void(0)" title="Свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  <a href="void(0)" title="Не свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  4
  16
 2. Oprez. Izdaja.

  Rat Srpskog naroda sa sopstvenim izdajnicima. Pravoslavnim.

  Rat Srpskog naroda sa dobro primljenim privremenim gostima. Katoličkim. Protestanskim. Jevrejskim.

  Prvo gosti.
  Crno na belo.

  Madelin Olbrajt. Rođena 15.05.1937 godine.
  Prag. Jevrejka. Sakrivana i čuvana u srcu Šumadije za vreme trajanja okupacije 1941 do 1945 godine.

  Milan Kučan. Rođen 14.01.1941 godine.
  Križevci. Katolik. Proteran u Srbiju. Čuvan u srcu Šumadije za vreme trajanja okupacije 1941 do 1945 godine.

  Kristofer Hill. Rođen 10.08.1952 godine.
  Pariz. Protestant. Anglikanac. Proveo detinjstvo i školu u srcu Srbije Beogradu.

  Jens Stoltenberg. Rođen 16.03.1959 godine.
  Oslo. Protestant. Luteran. Proveo detinjstvo i školu u srcu Srbije Beogradu.

  Ovo su samo četiri gosta dobro primljena u
  Majci Srbiji u različitim periodima od 1940 godine pa do kraja 1970 godine.

  Svo četvoro su rasli i odrastali u Majci Srbiji i za to vreme ništa im nije falilo a kamoli NEŠTO loše desilo.

  Dvoma je život visio o koncu a pogotovo njihovim Srpskim domaćinima koji su ih krili i čuvali.
  Dvoje su proživeli lepo detinjstvo koroz 60 i 70 godine u Srpskoj prestonici Beogradu.
  Jednom su Srpski lekari i Srpske medicinske sestre spasile život.

  Kako su ovo četvoro gostiju VRATILI dobro
  Majci Srbiji valjda je svim Srbima i Srpkinjama jasno.

  Kako vraćaju još uvek ova dvojica gostiju dobro Majci Srbiji i kako će vraćati i ubuduće valjda je to svim Srbima i Srpkinjama jasno.

  Koliko je Majka Srbija dobro ugostila belosvetske goste to samo bog zna.
  Kako su Majci Srbiji belosvetski gosti vraćali zlo za dobro to zna svaki nacionalno svestan Srbin i nacionalno svesna Srpkinja .

  Drugo Srpski izdajnici.
  Crno na belo.

  Mirko Šarović. Rođen 16.09.1956 godine.
  Rogatica. SDS.
  Igor Crnadak. Rođen 28.07.1972 godine.
  Zadar. PDP.
  Branislav Borenović. Rođen 04.03.1974 godine. PDP.
  Sanski Most.
  Jelena Trivić. Rođena 08.08.1983 godine.
  Banja luka. PDP.

  Prvi put u istoriji Republike Srpske od 1992 godine do 2022 godine a pored činjenice da izbore za Predsednika Srpske i Skupštinu Republike Srpske raspisuju kontrolišu broje i verifikuju u šeher Sarajevu umesto u Banja luci kako bi po svim nebeskim i ovozemaljskim zakonima trebalo i činjenice da upravo članovi iz stranaka SDS i PDP su u takozvanoj ICK tojest izbornoj centralnoj komisiji zajedno sa SDA i HDZ izlaze na
  ULICU u sred Banja luke i proglašavaju
  Jelenu Trivić za ULIČNU Predsednicu Republike Srpske iako još nije izbrojano ni 80% biračkih listića iz Republike Srpske a pogotovo da je u tome trenutku Milorad Dodik Dodo vodio sa više od 20.000 hiljada glasova u odnosu na SAMOPROGLAŠENU uličnu
  Predsednicu gđu Jelenu Trivić.

  Isti gore spomenuti ljudi traže posle par dana
  PONOVO brojanje Srpskih glasova iz Republike Srpske.

  Danas i posle POTVRĐENOG rezultata od ICK u kojoj su NAPOMINJEM svi članovi iz stranaka SDS i PDP da je Milorad Dodik Dodo izabran za Predsednika Republike Srpske ista četvorka podnosi zahtev za ispitivanje kontrolu i ponavljanje izbora za Predsednika Republike Srpske.

  Niko se nije javio iz SDA.
  Niko se nije javio iz HDZ.

  Ćute i jedni i drugi ko ZALIVENI.

  I jedni i drugi IZGUBILI na izborima.

  Ipak „ŠUTE“.
  Ipak „MUK“.

  Niko od takozvane FEDERALNE BRAĆE da izađe na ulicu u šeher Sarajevu iliti na ulicu u krasota Mostaru da se PROGLASI za:

  SULTANA ili
  POGLAVNIKA.

  Niko. Baš niko. Ćudno ( mehko ć. )
  I Znakovito ( glede toga ).

  Zaključak.

  Kako drugačije objasniti i nazvati ovu Srpsku četvorku iz Republike Srpske iz partija SDS I PDP.

  Kako. ?????

  Zar nama Srbima i Srpkinjama nije bio dovoljan i dosta JEDAN Vuk Branković.

  Zar PONAVLJAM bilo ko od Srba i Srpkinja u
  Majci Republici Srpskoj sme i da pomisli a kamoli da bilo šta uradi na štetu na 30 godišnjicu Srpske Slobode krvavo stečene u ratu protiv onih koji su tri puta u prošlom veku hteli da Srbi i Srpkinje NESTANU .

  Zar je bilo ko od ove četvorke VEĆI i VEČNIJI od Majke Republike Srpske.

  Zar je bilo ko od ove četvorke VEĆI i VEČNIJI od Srpskog naroda koji je BIRAO kako je BIRAO.

  Zar kada PRVI Predsednik Republike Srpske čami u INKVIZICIJSKOM zatvoru Jelena Trivić na uluci u Banja luci u Srpskoj Slobodi peva:

  Oj Jelo Jelo Jelena…..ne gazi seno košeno….

  Ne gazi Srpske glasove.

  Oj Jelo Jelo Jelena.

  22
  1
 3. Јачање

  Очајање
  Пред
  Ојачање
  Јачање

  Јачање
  Воље
  Да буде
  Боље

  Муцање
  Па мук
  Пред вратима
  Искона

  Момчило

 4. Oprez. Izdaja.

  Rat Srpskog naroda sa sopstvenim izdajnicima. Pravoslavnim.

  Srpski izdajnik.
  Crno na belo.

  Dušan Janjić Janjičar. Rođen 28.03.1950 godine. Vranje.
  Sa 18 godina postaje ČLAN Saveza Komunista Jugoslavije. 1968 godine.
  Diplomirao prava 1973 godine u Beogradu.

  Metamorfoza.

  Srbin.
  Komunista.
  Građanin.
  Građanin.

  Samo par dana posle KONAČNOG brojanja odnosno PREBROJAVANJA Srpskih glasova u Republici Srpskoj i DEFINITIVNOG utvrđivanja da je Srpski narod u Republici Srpskoj svojom sopstvenom voljom VEĆINSKI izabrao
  Milorada Dodika Dodu za svog sopstvenog legitimnog i legalnog Predsednika Dušan Janjić Janjičar samopozvani ekspert za pljuvanje po Majci Srbiji i Republici Srpskoj je sedeo u TV studiju Fejs televizije u šeher Sarajevu prema vlasniku direktoru i voditelju ( sve tri funkcije u jednoj osobi) iste TV proverenom mrzitelju svega Srpskog kako u Republici Srpskoj tako i u Republici Srbiji hađiji Senadu Hađifejzoviću ( u oba slučaja se ćita mehko đ ) .

  Dušan Janjić Janjičar izjavljuje citiram:
  Da je Milorad Dodik Dodo lutajući DRON koji je opasan i izazva sukobe.

  Senad Hađifejzović odmah pita Dušana Janjića Janjičara citiram:
  Da li bi trebalo onda da se on ( Milorad Dodik Dodo) smjeni ? smiri ? ili UBIJE ?.

  Usput budi rečeno citiram:
  U istom TV studiju Fejs u šeher Sarajevu je
  sedela i Jelena Trivić takozvana ULIČNA samoproglašena predsednica NIKADA ne izabrana Republike Srpske.

  Janjić Dušan Janjičar i Jelena Trivić Ulica u glas pevaju:

  Đe nas nađe Senade HađiFEJSoviću.

  A Senad HađiFEJSović onako šejtanski okuiše:

  Ah meraka u večeri rahne uz rahat lokum i haijrli kahvu. Sikterušu.

  Oprez. Izdaja.

  12
  1

Оставите коментар