Италијански римокатолички ЛГБТ активисти: Папа охрабрио наше напоре да изградимо цркву која никога не искључује

Током свог папства, Франциско је ишао у правцу ширења пастирске бриге према ЛГБТ појединцима и њиховим породицама, истовремено подржавајући црквено учење да су хомосексуални чинови „суштински поремећени“

Папа Франциско с родитељима ЛГБТ деце (Извор)

Папа Франциско сусрео се 21. септембра са италијанским ЛГБТ католичким активистима који кажу да је папа охрабрио њихове напоре да изграде цркву „која никога не искључује“.Према дневним новинама Л’Авенире, које издаје италијанска бискупска конференција, представници ЛГБТ организације „Јонатанов шатор“ сусрели су се са Франциском послије његове опште аудијенције у сриједу.Организација, основана 2018. године, има за циљ да обезбиједи „уточиште добродошлице и подршке за ЛГБТ особе и за сваку особу погођену дискриминацијом“.

Papa najavljuje da će imenovati dvije žene u Komisiju za izbor biskupa

Један од учесника, о. Ђанлука Карега, који води пасторалну службу за ЛГБТ популацију у торинској надбискупији, наводно је затражио папину дозволу да настави „изградњу гостољубиве цркве која никога не искључује“.Други делегати дали су папи збирку писама родитеља ЛГБТ дјеце која су се суочила са „изолацијом и сумњом у хришћанској заједници“.

Током свог папства, Франциско је ишао у правцу ширења веће пастирске бриге према ЛГБТ појединцима и њиховим породицама, истовремено подржавајући црквено учење, у којем се наводи да су хомосексуални чинови „суштински поремећени“.

Према мишљењу папе Франциска Бог је хомосексуалце створио таквим и воли их такве

На аудијенцији раније ове године, Франциско је, говорећи о родитељству, посебно истакао родитељима да не осуђују дјецу која имају различите сексуалне оријентације.

„Никада не осуђујте своју дјецу“, рекао је Франциско 26. јануара, додајући да родитељи треба да прихвате такву дјецу и „да се не крију иза става осуде“.

Прошлог мјесеца, папа се такође сусрео — по четврти пут — са групом трансродних особа о којима брине католичка парохија на периферији Рима.

Приликом најновијег сусрета са папом 21. септембра, ЛГБТ католици су поздравили папу у мајицама са срцем у дугиним бојама и одломком из Прве саборне посланице Јованове: „У љубави нема страха“ (4, 18).

Опрема: Стање ствари

(Етос, 1. 10. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар