Тадић неће носити капитенску траку дугиних боја на фудбалском Светском првенству у Катару

У кампањи покренутој из Холандије неће учествовати Србија, Хрватска, Шпанија и Португалија, док ће капитен Пољске Роберт Левандовски око руке носити траку у бојама заставе Украјине

Горе лево: Капитен фудбалске репрезентације Енглеске Кејн са капитенском траком у дугиним бојама; доле лево: некадашњи украјински капитен Шевченко ставља капитенску траку у бојама украјинске заставе капитену Пољске Левандовском; десно: капитен репрезентације Србије Душан Тадић (Извор: Друштвене мреже)

Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић неће носити капитенску траку у дугиним бојама на предстојећем Светском првенству у Катару, пренели су светски медији, укључујући и Ен-Би-Си спортс.

Светска фудбалска федерација (ФИФА) нашла се под великим притиском неколицине европских федерација које су захтевале да њихови капитени носе траке дугиних боја на Мундијалу, која симболизује борбу против било какве дискриминације у фудбалу.

„Ношење ове траке послаће јасну поруку свету“, рекао је капитен Енглеске Хари Кејн, а пренели британски медији.

ТАДИЋ ОДБИО ЛГБТ ТРАКУ, ОГЛАСИО СЕ И ФСС: ОВО ЈЕ СТАВ САВЕЗА ПОСЛЕ БУРЕ КОЈУ ЈЕ ИЗАЗВАО КАПИТЕН

Кампања „Једна љубав“ против дискриминације у фудбалу почела је у Холандији, чија репрезентација игра у групи са Катаром, а од 13 европских селекција чак осам жели да носи траку са дугиним бојама.

То су Француска, Немачка, Холандија, Швајцарска, Енглеска, Велс, Белгија и Данска.

Са друге стране, у кампањи нису учествовале Србија, Хрватска, Португал и Шпанија, док ће капитен Пољске Роберт Левандовски око руке носити траку у бојама заставе Украјине.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 9. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Да ова банална вест не остане посве банална, ваљано је додати како је нешто што се виче и сриче “ фсс „, ставом јалове и бесмислене неутралности одустало од наказне капитенске траке. Елем, не из разлога јасног и гласног противљења, тек “ бугојанским синдромом “ подлости и страха. Где је предлог, и чврста одлука о прихватању предлога, да капитенска трака буде извезена истином “ КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА “ и, ако већ мора зрно бугојанског синдрома јер сумаседши носилац синдрома плаћа заумни фудбалски вашар, додатак у виду четири цифре 1244 ?

    7
    3

Оставите коментар