Александар Вучић: Одбио сам да примим папир који су ми донели из ЕУ, такозвано Косово не може у УН

Ако не прихватимо, као што кажу Хрвати јутрос, Вучић и Србија ће бити изоловани. Не мислим да је то лако, али не видим другу могућност, изјавио председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Раде Прелић)

Председник Србије Александар Вучић је, говорећи о такозваном новом оквиру преговора Београда и Приштине, рекао да су саветници председника Француске Емануела Макрона и немачког канцелара Олафа Шолца и представник ЕУ Мирослав Лајчак њему донели папир који је он одбио да прими, иако га је прочитао.

„Знам шта су биле нечије идеје. Када сам говорио о новој архитектури нисам никога лагао. Они су после сами потврдили све што сам рекао, када је (портпарол ЕУ) Петер Стано рекао да су нам потребни паралелни преговори. Ја сам довољно искусан и довољно политички ветеран да не узмем тај папир. Тај папир сада чека да га узмем, али ја не могу, глава ме боли“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да не постоји никаква шанса да пустимо тзв. Косово у УН.

„Људи мисле да је то само некоме опсовати мајку и идемо даље. Али морамо да размишљамо шта ћемо јести. Они су ствари поставили јасно, и кажу да је Путин изградио зид, и траже да се сврстамо на нечију страну. Али ми не желимо да будемо поред било каквог зида. То све додатно компликује нашу ситуацију. Не живимо на неком мирнијем месту, већ на раскршћу путева“, истакао је Вучић.

Албанијан пост: План Шолца и Макрона – Србија да призна Косово као посебну реалност, заузврат биће призната као регионална сила

Он каже да би било проблема и када бисмо прихватили предлог Запада, и биће их ако не прихватимо.

„Ако прихватимо тај предлог, то значи да више никада нећемо моћи да избацимо Приштину из УН, иако се не тражи формално признање. Ако је то мали проблем, ја не знам који би могао бити већи. Ако не прихватимо, као што кажу Хрвати јутрос, Вучић и Србија ће бити изоловани. Не мислим да је то лако, али не видим другу могућност. Све има своје последице, као и оно што смо изгубили 1999, 2004, 2008… Врло компликовано време је пред нама, и мораћемо да доносимо важне одлуке“, додао је Вучић.

„Наставићемо да радимо свој посао, а Албанци ће наставити да раде свој посао. Тешка је наша позиција“, навео је Вучић.

„Наш став је да се боримо за нашу земљу, знамо нашу позицију“, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 19. 9. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Колико ми је позната способност и спремност Александра <Вучића да одржи дату реч, биће по оној народној :”Пас реко, пас пореко”, те све што у Србији још увек ичему вреди треба да буде у приправности.

    11
  2. Све што је рекао , било је контра , а када категорички и јуначки изговара , значи сто посто да ће бити супротно . Ко то још није схватио , жао ми га је , нарочито после ових дана содомитске пропаганде .

Оставите коментар