Владимир Потерјахин: Боканов пад – финална анализа

Драгослав Бокан је успео да се целосно уклопи у Дугинову дефиницију шесте колоне – да постане патриота који је у ствари издајник

Владимир Потерјахин (Извор: Фејсбук)

Једну од најпрљавијих улога у игроказу око одржавања Европрајд параде несумњиво је одиграо Драгослав Бокан. Његов наратив је био овакав: ЛГБТ активисти и литије за одбрану брака и породице у политички неприродном савезу воде хибридни рат против државе Србије и спремају државни удар на улицама Београда. Дакле, по Бокану, Европрајд и литије, иако идеолошки и вредносно супротстављени, ипак имају један заједнички именитељ: антидржавно деловање на престоничким улицама.

У једном тренутку Бокан своју ботовску страст према Вучићу егзалтирано преноси на Ану Брнабић, па слави њен наводни отпор ЛГБТ агенди, наводећи да је активисти Европрајда вређају зато што је одбила да свој „одабир начина живота“ наметне у јавном простору за потребе нарушавања традиционалних вредности српског друштва. Овде се Бокан нашао у двоструком шах-мату. Наиме, пошто је Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије свом снагом подржао литије и позвао народ да настави са окупљањима и литијама, то значи да се он по Бокановој аналитичкој поставци налази у неприродном савезу са ЛГБТ агендом и да води хибридни рат против Србије. Други шах-мат је још тежи: Ана Брнабић не само да је свој одабир начина живота употребила као мотив за наметање ЛГБТ идеологије српском друштву, већ је и дословно поништила одлуке МУП-а и Управног суда, изводећи својеврсни државни удар и то по захтеву никог другог до америчког амбасадора Кристофера Хила. Показало се да хибридни рат против Србије, њеног Устава и њене државности заиста постоји, али да тај рат заправо воде Ана Брнабић, Александар Вучић и Драгослав Бокан.

Драгослав Бокан је живи пример моралног и политичког суноврата некада респектабилног делатника у јавном простору. Он оличава коначну форму идејне и вредносне проневере. У његовом примеру видимо како изгледа неко ко у свом карактеру укине и последње принципе части, без којих се морално-политички лик претвара у непрепознатљиву аморфну образину. У такву образину могуће је учитати све, такав лик више нема своје унутрашње упориште и своје границе – он постаје пародија некадашњег себе и плехана труба за разглашавање гласина које господари наруче и плате.

Драгослав Бокан (Извор: ФБ страница Д. Бокана)

Дугачак је пут који је Бокан прешао до ове тачке гротескног самопорицања. Од неселективне и типично најамничке подршке свему што Александар Вучић уради, преко осуде проруских критика упућених председнику и Влади Србије, уз употребу ауторске синтагме „мрачни русофили“, па до отвореног наступа против народних литија, Бокан је успео да се целосно уклопи у Дугинову дефиницију шесте колоне: да постане патриота који је у ствари издајник.

Опрема: Стање ствари

(Васељенска, 19. 9. 2022)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

10 replies

 1. А беседио је са амвона. Нормалан и пристојан. Није лепо да непристојни и ненормални сад пљују по њему. Чуј, самопорицајући пад. Не, што неко рече – Браћо то је чудо ! Чудо као аутокефална (с)мпцоа ! Аутокефални нелилипутанац ! Радујмо се…

  38
  4
 2. On je pao u ocima slepih! Ovde smo (sam) ga, barem, na ovom sajtu isecirali uzduz i popreko! Da parafraziram cuvenu distinkciju izmedju p…. i p…. iz filma “Variola vera”: “Homoseksualac je seksualna devijacija, peder – moralna!” !

  57
  6
 3. E, da! Da podsetim da sam nasiroko objasnjavao da je unistenje vlastitog naroda konacni horizont svakog nacionalizma i da je nacionalizam prikriveni oligarhizam. Nacionalista razmislja: “Jeste on patriota, ali nije Srbin!”, “Jeste on patriota i Srbin, ali nije vernik!”, “Jeste on patriota, Srbin i vernik, ali nije kao MI!”. Bokan je ocigledan primer toga. Ovaj komentar je napisan glede teksta M.Vucinica koji se pominje na kraju ovog teksta, a u kojem se razmatra Bokanov pokusaj da napravi razliku izmedju patriotizma i nacionalizma. Ne secam se koga citira Kostner u “J.F.K.”, a citat glasi:”Patriota mora uvek biti spreman da brani svoju drzavi od svoje vlasti!”!

  52
  4
 4. Bokan je dzuboks vernik koga Bulovic placa 500 evra i Vucicev bot za 400 evra. Turbo pravoslavac i patriota.

  53
  14
 5. Gospodo stanje stvari je da je gospodin ušao u godine da je svojim radom ništa nije stvorio da nema izvore prihoda i da se treba nahraniti ta stomačina. Sbrojao je stanje može da unovči dva sendviča i da uzme sok po svom izboru danas crni a sutra će možda žuti! Jednostavno nema posao nema primanja a ovi daju bar nešto tako je bilo i pre plata za patriotizam . I u mladosti je bio finansiski zavistan od njemu znanih izvora finansiranja tako da ništa strano sve vec vidjeno samo je pitanje dali je napisao dobar tekst i dali sutra ima sendvič ili ce ga išutitati iz čekaonice bez željno očekivane nagrade

  79
  16
 6. Човека треба разумети има петоро или шесторо деце, треба све то нахранити. Прешао је из Београда да живи и Нови Сад. Људи не осећају да их има много у медијима, никако да се зауставе и кажу стоп.

  42
  10
 7. Da nije na Vučićevom valovu, crkao bi od gladi. Propalica.

  29
  9
 8. Пут до пакла некад је поплочан добрим намјерама, рече једном неки Самјуел Џонсон.

  Код сљедбеника неке идеје постоје двије врсте људи, они којима је та идеја циљ, можемо казати вјерници, који вјерују у ту идеју, и они којима је идеја средство до циља.
  Бокан спада у прве. Уз то Бокан је прије свега и изнад свега родољуб, самим тим ће бити на удару антисрпских медија и пајаца као и аутошовинистичких грла који све више моделирају јавни простор међу Србљем.
  Како рече једном давно неки мудрац „чвјек када пуно прича,увијек каже нешто што није треао“, Бокан у бесједама и превише прича, често су емоције брже од памети, понесе га прича и каже што шта није требао. Шта да се ради, такав је.

  И што се тиче ове гротескне манифестације коју Европрајдом назваше, и ту је привидан циљ „хомосексуализацијa друштва“, но и то је средство до циља, циљ је кроз хомосексуализацију друштва трасирати пртину једном изопаченом систему вриједности, који ће водити урушавању постављаних скрупула, традиционалних вриједности, што ће водити моралном, духовном и културном посртању све више лоботомисанih нација, и гдје ће се у коначници а како је то већ примијетио неки јебивјетар Томас Џеферсон, на глобалном плану успоставити двије класе, вукови и овце.

  Наравно да се против таквих погубних менифестација ваља борити, али како (а лично вјерујем да су литије биле добар пут), саме добре намјере нису довољне, јер како написах у уводу, пут до пакла некад је поплочан добрим намјерама

  5
  10
 9. Bokana sam prvi put gledao krajem 2015. godine kod Marka Vidojkovića u 390 stepeni na ATV-u (nažalost, uklonjen video sa jutjuba). Bio je genijalan. Ne sporim da je vlast od 2016. godine bolja nego što je bila do tada (prekretnica glasanje za prijem tzv. Kosova u UNESKO), ali je i posle toga bilo ozbiljnih “proklizavanja” (od prodaje Komercijalne banke, pa do “evroprajda”). Da li Bokanu sujeta ne dozvoljava da vidi da vlast nije baš tako dobra koliko je on hvali ili je nešto drugo u pitanju, ne znam, ali je njegovo hvaljenje/opravdavanje vlasti uvek i za sve negledljivo.

 10. Retke su osobe koje kada drze govor ili su na tv program, da iznerviraju sami sebe. Vucic I Bokan rade to odlicno.

  9
  2

Оставите коментар