Министарство одбране Русије: Снаге из Балаклеје и Изјума прегруписане у правцу Доњецка

Ради остварења циљева СВО, у року од три дана изведена операција смањивања и организованог пребацивања групе снага из Изјума и Балаклеје на територију ДНР, наводи руски војни ресор

Фото: Царград/Комсомолскаја правда/Глобал лук прес

Министарство одбране Русије саопштило је да је ради постизања циљева специјалне војне операције донета одлука да се прегрупишу јединице из подручја Балаклеје и Изјума у правцу Доњецка.

„Да би се остварили објављени циљеви специјалне војне операције за ослобађање Донбаса, донета је одлука да се прегрупишу руске снаге које се налазе у подручју Балаклеје и Изјума како би се појачале снаге у правцу Доњецка. С тим циљем је у року од три дана изведена операција смањивања и организованог пребацивања групе снага из Изјума и Балаклеје на територију ДНР“, наводи руски војни ресор.

Карта војних дејстава у Украјини на дан 11. септембар 2022. (Извор)

Такође се наводи да је руска војска у протекла три дана ликвидирала преко 2.000 украјинских бораца и страних плаћеника, а такође је уништила преко 100 јединица оклопних возила и артиљерија.

„Да би се спречило наношење штете руским трупама, противнику је нанет снажан пораз уз употребу авијације, ракетних снага и артиљерије. За три дана уништено је преко 2.000 украјинских и страних милитаната, као и преко 100 јединица оклопних возила и артиљерије“, саопштило је Министарство одбране Русије.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 9. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар