Александар Вучић: Приштина покушава тихо да заузме и окупира север КиМ

Српски народ више неће да толерише насиље и непоштовање међународног права и међународно правних норми. То је моје упозорење онима који сутра долазе у Београду и свима другима, изјавио председник Србије

Александар Вучић (Извор: Факти)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Пожаревцу да стижу додатне лоше вести са Косова и Метохије, где Албанци покушавају, испод жита и очигледно уз подршку највећих европских сила и земаља Квинте у целини, да тихо заузму и окупирају север КиМ.

Данас је и њихов министар унутрашњих послова саопштио да у потпуности контролишу језеро Газиводе, што би значило ново кршење Бриселског споразума, по коме полиција на северу мора да припада Директорату Север, односно Срби ту морају да буду, али баш њих брига за све то, може им се. Иако замолите људе у Бриселу да више не предузимају ништа против српског народа, они кажу да је све у реду јер су један мали проблем решили, а после по старом и буде све горе – рекао је Вучић.

НП Отаџбина: Председник каже да неће дозволити „Олују“ Срба са КиМ – можда зато што за њу нема ни потребе

Он је поручио да више неће да моли ни једне ни друге.

Сада упозоравам и једне и друге да то више не раде пошто српски народ ни насиље и непоштовање међународног права и међународно правних норми више неће да толерише. То је моје упозорење онима који сутра долазе у Београду и свима другима – нагласио је председник Србије.

Што сте се играли, играли сте сте, истакао је Вучић.

Ако можете да поштујете норме које сте сами донели – можете, ако не можете – има ко ће – поручио је Вучић.

Полиција тзв. Косова данас је први пут почела редовно патролирање дуж административне линије са централном Србијом, као и језером Газиводе, саопштио је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља.

Приштина узима Газиводе и Трепчу: Шта пише у Платформи о дијалогу коју је усвојио парламент тзв. Косова

Свечља је на Фејсбуку навео да је то први пут након рата 1999. године да је успостављен такав вид патролирања.

Он је рекао да је тзв. косовска полиција започела патролирање административном линијом, као и читавим подручјем језера Газиводе „након формирања јединице за патролирање на води“.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/Факти, 8. 9. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Све док је мантра: “ЕУ нема алтернативу!“, биће тако:
    “Седи мајмун на клупи, чеше ду*е и ћути!“

    1
    1

Оставите коментар