Српски национални форум: Захтевамо да Ана Брнабић током посете КиМ пређе Ибар

Срби јужно од Ибра се суочавају са изазовима који су различити од оних које имају Срби на северу. Зашто је премијерка одабрала да посети само Север?

Аљбин Курти и Ана Брнабић (Фото: Тим Џуда/Твитер)

Након 5 година на месту председника Владе Републике Србије госпођа Ана Брнабић је најавила посету јужној покрајини. Најавила је посете само рубним деловима покрајине, али не и онима  који се налазе на географском Косову, и на географској Метохији.

Госпођа Брнабић вероватно због бројних обавеза није стигла да сазна да се велика већина Срба налази јужно од реке Ибар. Стога је Српски национални форум на овај начин информише, да не буде необавештена.

Срби Косова и Срби Метохије у својим срединама такође желе да угосте српског премијера. Међутим, то им чак није ни понуђено. Вероватно није ни председници владе предложено, јер смо сигурни да она то не би одбила.

Срби јужно од Ибра се суочавају са изазовима који су различити од оних које имају Срби на северу. Зашто је премијерка одабрала да посети само Север?

СНФ не би волео да је разлог томе што се на југу већ све гласније говори да је Српска листа (СНС) листа „севера“, те су функционери СЛ одлучили да само север буде посећен. А шта је са „југом“? Живе ли ту Срби или су они отписани?

Ана Брнабић има прилику да покаже да живе и да нису отписани. Стога је позивамо да у склопу своје посете, посети и Централно Косово, да посети Поморавље, да посети Шар планину, да посети Метохију….

Надамо се да ће премијерка и њен кабинет уважити наш позив.

У Грачаници, 4.9.2022.
Информативна служба СНФ

Аљбин Курти: Моји министри у понедељак у Прешевској долини, мислим да су због тога затражили да Брнабић дође на Косово

Премијер Косова Аљбин Курти рекао је да премијерка Србије Ана Брнабић може да дође на Косово да види колико је демократска држава Косово.

Курти је рекао да ће Брнабић ући на Косово са личном картом београдских власти, према постигнутом договору.

„Нека Брнабић уђе на Косово са личном картом коју су издале власти у Београду и нека виде да све функционише као демократска држава, која је демократскија и независнија држава од Србије“, рекао је Курти.

Аљбин Курти (Фото: Petrit Daku/Коха)

Он је потврдио да ће два министра његовог кабинета боравити у понедељак у Прешевској долини, додајући да и сам планира да оде једног дана.

„Агенда наше владе већ је предвидела посету Прешеву, Медвеђи и Бујановцу. Владини званичници ће отићи у понедељак. Мој утисак је да су, када су схватили да ће моји министри ићи тамо, затражили и да дође Брнабић. Отићи ћу једног дана, али то није наша посета као реакција на долазак Брнабићеве“, додао је он.

Што се тиче регистарских таблица, Курти је позвао грађане Србе да своје таблице преиначе у РКС у року до 31. октобра.

Он је рекао да ће на овај начин добити и до 5.000 евра неплаћањем акциза и пореза.

„Што се тиче регистарских таблица, даћемо све од себе дипломатски и политички, позивам све грађане и српску заједницу да што пре преиначе таблице јер имају ова два месеца да добију до 5.000 евра не плаћајући ПДВ, акцизе и царину, порез, рок је 31. октобар. Што пре то ураде, више хиљада евра за њих и за своју државу, имају користи од тога, не губе. Реч је о неколико хиљада аутомобила јер чак и део косовских Срба већ има РКС регистарске таблице, као што имају косовске личне карте”, рекао је Курти.

Извор: Коха (Текст је изворно преведен са албанског осим наслова који је адаптиран)

(КоССев/Покрет за одбрану КиМ, 3. 9. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Питање је како се одједном догодио овакав преокрет ? До сада ни најобичнији спортиста није могао да пређе „границу“ . Сада одједном може премијер . Има ли сигурнијег знака да се сасвим приближио дан велеиздаје који ће бити приказан као историјска победа Србије какву ни цар Душан не би извојевао ? 100 : 0 за Србију а „ косова “ се винула у УН док се , од великог броја народа , обожавани прдседник опија на некој јахти са полубраћом Рамом , Куртијем и Абазовићем и ликује како је најзад превеслао глупе Србе . Ако и нека је .

    7
    1

Оставите коментар