Светислав Пушоњић: Отказивање „педербала“ шибицарски трик за смиривање узбуњеног народа?

Александар Вучић је лице без личности, љуштура без садржаја, његова реч не вреди жуте банке и од њега се као и толико пута у протеклих десет година могу очекивати свака подлост и превара

Светислав Пушоњић

Поводом отказивања педербала, присећам се протеста из априла 2013. године против потписивања такозваног „Бриселског споразума“, којим је Вучић у договору са западним налогодавцима положио темељ за признавање „независности Косова“. Протест у организацији „Двери српских“ (тада су још били покрет, не политичка партија) трајао је данима, чак се спавало под шаторима на Тргу. „Споразум“ је био неважећи све док га не изгласа Скупштина и од Вучића се тражило да га повуче и не даје на изгласавање. Број демонстраната из дана у дан је растао и добијао на замаху, а када се пред Владом Србије почела окупљати велика и прилично гневна маса, Вучић је напокон изашао са саопштењем да се од „споразума“ одустаје и да изгласавања у Скупштини неће бити. То се на улици славило као „велика победа“, међутим свега неколико дана касније „споразум“ је ипак прослеђен Скупштини и за њега је гласало 173 посланика са доњег списка, не само СНС-а, СПС-а и ПУПС-а као владајуће коалиције, него и Ђиласовог ДС-а, Нове Србије Веље Илића, Палмине Јединствене Србије, Зеленовићеве Заједно за Србију, Чединог ЛДП-а, Динкићевих Уједињених региона, коалиције СПО-ДХСС и других. Дакле, јединство такозване „власти“ и такозване „опозиције“ у признавању такозване „косовске независности“ било је такорећи апсолутно.

Неће стога бити никакво чудо ако се и отказивање педербала покаже само као шибицарски трик за смиривање узбуњеног народа. Александар Вучић је проклета душа, лице без личности, љуштура без садржаја, његова реч не вреди жуте банке и од њега се као и толико пута у протеклих десет година могу очекивати свака подлост и превара.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Светислава Пушоњића)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

5 replies

 1. Кад се већ присећамо неких прошлих догађаја, мени су остала запамћена два велика разочарања које инкриминисани није крио. Прво је било неизгласавање енглеске резолуције да су Срби геноцидан народ после руског вета. Дотични је био толико разочаран тим руским потезом, од кога је зазирао, да то није крио на својим уснама. Објављено је било и који су чланови владе гласали за ту резолуцију. Сећам се да је на првом месту била Зока Трилатералка.

  Други пут је било одустајање од продаје Телекома што је већ била готова ствар. Говорило се да земље величине Србије не могу да управљају својим националним телекомом. Такво мишљење није важило за нпр Норвешку али се такође сматрало да је имање националног телекома, знак сувернентитета неке државе а то Србији не приличи. Када је доказано да ће продаја значити пропаст телекомуникација и сродних грана у Србији и много веће цене, власти су морале одустати од већ договореног дила из кога су претходно искључени Руси као потенцијални купци. Сада видимо да Блумберг пише о глобалној експанзији српског телекома што је омогућено и новим стратегијама у светским телекомуникацијама.

  30
  1
 2. Кад се већ присећамо неких прошлих догађаја, да кажемо и следеће…
  Све честите, богатије и виђеније Србе у Босни, побиле су усташе Анте Павелића!
  Све честите, виђеније и богатије Србе у Србији, побили су партизани Јосипа Броза!
  Да се вечно спомиње и никад не заборави…
  Живела Краљевина Србија

  27
  1
 3. “E-PRAJD kao RITUALNO UKOPAVANJE SRPSKOG NARODA“ (Vesna Biorac)
  Беседа Оца проте ЈОВАНА ПЛАМЕНЦА:

  14
  1
 4. Да ли би љуштура без садржаја, УСПЕЛА у својим неДЕЛИМА против Србије, Србских Земаља и Србадије, да је Србадија у већини?
  Само питам.

  13
 5. Хвала господину Пушоњићу на овом тексту али то не значи да треба одустати и дозволити власти да ради оно што жели. Треба вршити стални притисак и не допусти им да раде на штету наших интереса.
  На крају би свима препоручио да послушају Сашу Паповића политиколога из Скопља. У мору разних аналитичара и стручњака који се баве ситуацијом у свету овај човек је право „откровење“.Верујем да ће људи са задовољством слушати оно што он има рећи. Ја до сада нисам имао прилику да чујем никога да на овај начин говори о геополитици.
  https://m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=САША+ПАПОВИЋ+

  11

Оставите коментар