Због одлуке да се не вакцинише Новак Ђоковић неће играти на Отвореном првенству Америке

Нажалост, нећу се такмичити ове године у Њујорку. Желим свим играчима добар турнир. Настављам да чувам форму и оптимизам и радујем се новим такмичењима. Видимо се ускоро, поручио Новак

Објава Срђана, оца Новака Ђоковића (Извор: Инстаграм/Информер)

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, неће играти на предстојећем Ју-Ес Опен-у.

Новак Ђоковић званично је објавио да се неће такмичити на Ју-Ес Опен-у.

„Нажалост, нећу се такмичити ове године у Њујорку. Желим свим играчима добар турнир. Хвала мом #NoleFam-у за сву љубав, подршку и охрабрење. Настављам да чувам форму и оптимизам и радујем се новим такмичењима. Видимо се ускоро“, написао је Новак.

Претходно је српски тенисер избрисан са листе на званичном сајту Ју-Ес Опена, а Новак је морао да донесе одлуку пре 18 часова за кад је заказан жреб.

Новак Ђоковић: Нисам антиваксер, али ћу жртвовати трофеје ако ме буду терали да се вакцинишем

Иако је било наговештаја да ће Сједињене Америчке Државе изменити правила за улазак у земљу, неколико дана пред почетак турнира до промена није дошло, а невакцинисаним странцима међу којима је и Новак остао је забрањен улазак у земљу.

Новак ове године такође због одлуке о вакцини није могао да игра ни на Аустралијан Опену.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 25. 8. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. Писано 06.01.2022. године
  ЧУДНЕ ПАРАЛЕЛЕ?!

  Тамнопутим атлетичарима из САД је 1936. године омогућен улазак у нацистичку Немачку ради учешћа на летњим Олимпијским играма у Берлину.

  Када је легендарни тамнопути атлетичар Џеси Овенс освојио четири златне медаље, немачки канцелар Адолф Хитлер је демонстративно напустио стадион, јер није желео да му лично уручи медаљу из расистичких разлога.

  Данашња „демократска Аустралија“ најбољем тенисеру у историји овог спорта Новаку Ђоковићу није ни дозволила да уђе у земљу, већ је задржан на граници као највећи криминалац, без мобилног телефона и могућности да комуницира са породицом и адвокатима.

  За разлику од Овенса, коме је макар пружена шанса да не победи и да не дође у ситуацију да освоји најсјајније одличје, Ђоковићу можда неће ни бити пружена ова шанса.

  Сада више није битно шта ће одлучити „демократска Аустралија“ и да ли ће му ипак омогућити учешће на Аустралија опену, јер је Ђоковић већ победник!

  Чудне паралеле између нацистичке Немачке и данашње „демократске Аустралије“?!

  Слободан

Оставите коментар