Влада Северне Македоније прогласила кризну ситуацију у снабдевању електричном и топлотном енергијом

Одлуке ће се примењивати од 1. септембра ове године, саопштено у Скопљу

Фото: АП/Борис Грданоски

Влада Северне Македоније донела је данас одлуке о постојању кризне ситуације у снабдевању топлотном енергијом на подручју града Скопља и у снабдевању струјом на територији целе државе. Како је саопштено после 74. седнице, обе одлуке донете су на предлог Управног одбора за координацију и управљање у систему управљања кризама и почеће да се примењују од 1. септембра 2022. године.

Проглашено кризно стање у снабдевању топлотном и електричном енергијом трајаће 30 дана од дана почетка примене ових одлука.

Северна Македонија послала Украјини тенкове добијене од Русије за борбу против албанске паравојске 2001. године

Прву одлуку влада Димитра Ковачевског је, прецизира се, донела због недостатка топлотне енергије, могућности коришћења алтернативног горива и стања на тржишту топлотне енергије, а другу због недостатка електричне енергије и стања на тржишту електричне енергије, јавља Бета.

Од дана почетка примене ових одлука Комисија за праћење стања у снабдевању електричном енергијом и за праћење стања у снабдевању топлотном енергијом континуирано ће пратити, анализирати и процењивати стање на тржишту електричне и топлотне енергије и предлагати мере у складу са уредбама којима се уређују критеријуми и услови за проглашење кризног стања.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 8. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. На страну тамошња криза, али да ли је могуће да игде постоји “Управни одбор за координацију и управљање у систему управљања кризама”?
    Не личи на неки соц/ком рецидив, подсећа на превод назива неке велебне НАТО институције. Тупав и невешт превод, баш као што је тупава идела о државности Северомакедоније.

  2. @Ал

    “Department of Redundancy Department”

Оставите коментар