ФСБ: Убиство Дарје Дугине организовале украјинске специјалне службе

ФСБ је саопштила да је расветлила убиство Дугине, уз тврдњу да га је починила држављанка Украјине Наталија Вовк Павловна, која је у Русију допутовала 23. јула 2022. године заједно са кћерком

Увиђај на месту убиства (Фото: Reuters/Investigative Committee of Russia)

МОСКВА Руска Федерална служба безбедности оптужила је данас украјинске специјалне службе за убиство руске новинарке и политиколога Дарије Дугине, кћерке утицајног руског филозофа Александра Дугина.

ФСБ је саопштила да је расветлила убиство Дугине, уз тврдњу да га је починила држављанка Украјине Наталија Вовк, која је у Русију допутовала 23. јула 2022. године заједно са кћерком.

Према наводима ФСБ, након убиства, њих две су отишле у Естонију, преко Псковске области, преноси Интерфакс.

У извештају ФСБ се каже да је Вовк, ради организовања убиства Дугине и добијања информација о њеном начину живота, са ћерком изнајмиле стан у Москви у кући у којој је Дугина живела.

„Утврђено је да су злочин припремиле и починиле украјинске специјалне службе. Починилац је држављанка Украјине Вовк Наталија Павловна, рођена 1979. године, која је у Русију стигла 23. јула 2022. године заједно са кћерком Шабан Софијом Михајловном, рођеном 2010 године”, наводи ФСБ.

Како истиче ФСБ, како би пратила Дугину, Вовкова је користила аутомобил „мини купер”, а при уласку у Русију коришћене су регистарске таблице самопроглашене Доњецке Народне Републике, у Москви казахстанске таблице, а при изласку украјинске таблице.

Дарја Дугина (Извор: ИН4С)

Вовкова и ћерка су, на дан убиства, биле на књижевно-музичком фестивалу, на којем је Дугина била почасни гост, додаје ФСБ, преноси Танјуг.

Истражни комитет Русије саопштио је раније да подаци до којих се дошло у истрази показују да је злочин у којем је погинула Дугина био раније планиран и наручен.

Утврђено да је експлозивна направа била постављена испод седишта возача, а Дарја Дугина која се налазила за воланом погинула је на лицу места, наводи се у саопштењу које је пренео Спутњик.

Дарја Дугина, политиколог и новинарка, ћерка познатог руског филозофа Александра Дугина, погинула је у суботу увече код села Бољшије Вјаземи у Москвској области, када је активирана експлозивна направа која је подметнута у њено возило.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 8. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Ко управља тим,, службама,, штипање је сад! МојСад. Мосад???

Оставите коментар