Роџер Вотерс: Бајден долива уље на ватру у Украјини

Руска специјална операција била је одговор на приближавање блока границама Русије, иако је Северноатлантска алијанса обећала да то неће учинити, изјавио оснивач Пинк флојда

Роџер Вотерс (Фото: Викторија Џонс/Гети)

Председник Сједињених Држава Џозеф Бајден „долива уље на ватру у ситуацији око Украјине“, рекао је један од оснивача групе Пинк флојд Роџер Вотерс, преноси Си-Ен-Ен.

„То је тежак злочин. Зашто САД не позову украјинског председника Владимира Зеленског да започне преговоре са Москвом како би се окончао овај ужасни сукоб?“, питао је музичар.

Према речима Вотерса, НАТО је главни кривац за кризу и заоштравање ситуације.

„Руска специјална операција била је одговор на приближавање блока границама Русије, иако је Северноатлантска алијанса обећала да то неће учинити“, подсетио је Вотерс.

Роџер Вотерс: Нису Британци сломили нацисте ─ него Руси

Музичар се налази на турнеји под називом This Is Not A Drill. Током турнеје, оснивач Пинк флојда покреће важне политичке теме, укључујући поступке руководства САД и њихове последице по међународну заједницу.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/НСПМ, 7. 8. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Интелигентан музичар који прави интелигентне песме.

  2. Роџер Вотерс је био суштина групе Пинк Флојд. Барет је, у самом почетку, био најкреативнији. Али да Вотерс није преузео вођство, бенд би убрзо нестао са сцене. Чак и да је Барет био бољег менталног здравља. Вотерс је уз пратеће музичаре креирао неколико најбољих албума. Гилмоур је само добар гитариста. И ништа више. Све у свему између Роџера Вотерса и групе Пинк Флојд се може ставити знак једнакости.

Оставите коментар