СЗО: До сада 98 одсто случајева мајмунских богиња откривено међу хомосексуалним и бисексуалним мушкарцима

Мушкарци који имају полне односе са мушкарцима ради себе и других требало би да доносе безбедне одлуке. То значи да, за сада, смање број сексуалних партнера, рекао генерални директор СЗО Тедрос Гебрејесус

Генерални директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Адханом Гебрејесус препоручио је да мушкарци у ризику од заразе мајмунским богињама размотре смањење броја сексуалних партнера.

Он је додао да је до сада 98 одсто случајева заразе откривено међу хомосексуалним и бисексуалним мушкарцима и позвао оне под ризиком од заразе да предузму кораке ради заштите.

„То за мушкарце који имају полне односе са мушкарцима значи да ради себе и других доносе безбедне одлуке. То значи да, за сада, смање број сексуалних партнера“, рекао је Гебрејесус.

Он је додао да заражени треба да се изолују и избегавају окупљања која подразумевају близак контакт.

Славица Аранђеловић: Сценарио који следи од септембра 2022.

Званичници СЗО раније су нагласили да се мајмунским богињама може заразити свако ко је био у блиском контакту са зараженим или контаминираном одећом или постељином.

Саветник СЗО за ХИВ, хепатитис и полно преносиве болести Енди Сил рекао је да су стручњаци утврдили да се мајмунске богиње „недвосмислено шире током полног контакта“.

Доктор Хју Адлер, који лечи оболеле од мајмунских богиња у Великој Британији, навео је да анонимни полни односи чији се учесници не могу пратити помажу ширење болести.

СЗО прогласила мајмунске богиње за глобалну здравствену ванредну ситуацију

„Вероватно је и да су се мајмунске богиње увек овако преносиле и манифестовале, само што то раније није било уочено или овако раширено“, рекао је Адлер.

Од почетка заразе регистровано је више 19.000 случајева заразе у преко 75 земаља у свету. Смртни случајеви уочени су само у Африци.

Опрема: Стање ствари

(Н1/НСПМ, 27. 7. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

 1. Parada Majmunskih Boginja.

  Parada Crnih ( kara) Majmunskih Boginja.

  Parada Crnih ( kara tople braće ) Majmunskih Boginja.

  Parada 2% ostalih koji su OSTALI od ostalih svih
  Majmunskih Boginja.

  Stalno nam „guraju“ Crne slike sa Crncima i još Crnim Rukama.

  Crno na BELO.

  BELO na crno.

  98%.

  5
  1

Оставите коментар