Макрон позвао Французе да штеде енергију, јачају војску и повећају залихе муниције

Треба да се припремимо за сценарио по којем морамо да се снађемо потпуно без руског гаса, рекао француски председник и најавио да ће ускоро изложити детаљан план за ограничавање потрошње енергије

Председник Француске Емануел Макрон (Фото: Мишел Тентуси/Гети)

Француска треба да се мобилише како би се припремила за вероватан сценарио несташице енергије ове јесени, јер Русија користи смањење испорука Европи као оружје у свом рату са Украјином, изјавио је данас француски председник Емануел Макрон.

У телевизијском интервјуу поводом обележавања француског националног празника, Дана пада Бастиље, Макрон је навео да ће део те мобилизације укључити смањење потрошње енергије француских потрошача и предузећа, преноси Ројтерс.

„Треба да се припремимо за сценарио по којем морамо да се снађемо потпуно без руског гаса”, рекао је он.

Најавио је да ће ускоро изложити детаљан план за ограничавање потрошње енергије.

Макрон је такође поручио да је Француској потребно, у светлу руске инвазије, да настави да јача своју војску, убрза производњу нове војне опреме и попуни своје залихе муниције.

Владимир Путин и Емануел Макрон (Фото: Mikhail Klimentyev/Sputnik/AFP via Getty Images)

Председник Француске Емануел Макрон оценио је данас да ће рат у Украјини трајати и да Французи треба да се припреме како би било могуће одрећи се у потпуности руског гаса.

„Морамо се припремити на то да ће рат трајати. Лето и почетак јесени ће бити засигурно веома тешки”, подвукао је он.

Макрон је казао да се Француска мора припремити за време без руског гаса и најавио је да држава ради на плану „енергетске трезвености”.

Изразио је уверење да је потребно колективно „ући у логику трезвености”, и да је неопходно припремити се за штедњу.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 7. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Тако је мајсторе, подмазуј и буди спреман. Време педерисања, буквалног и политичког је прошло. Дошло време да се паше сабља. Да видимо, да ли су Европљани данас достојни потомци Тевтонаца, Барбаросе, Еугена од Савоје.. Нека бољи победи!

Оставите коментар