Драгослав Пакић: Од гордог до перфидног Албиона

Ми Енглези, осим у задњег Украјинца, ни у шта не верујемо, што и вама Французима саветујемо ако вам је до памети и светског престижа

Драгослав Пакић (Фото: Јутјуб/Снимак екрана)

Објашњавајући Французима домете њихове буржоаске револуције у којој је, узгред буди речено, изгинуло више Француза него за време владавина свих Лујева, Енглези саопштише Галским петловима, на дискретан и помало увијени начин, што би се рекло, правећи се Енглезима, да су Французи углавном луд народ.

Са тиме се добар део другог дела Међународне заједнице, онај знатно већи и праведно важнији, у доброј мери сложио.

Рекоше још горди Албионци, да они, Французи, своје друштвено стабло, чим почне да показује знаке болести, сасеку у корену, док ми, Енглези, ми одсечемо болесну грану а дрво сачувамо у живoту.

Када се све на крају сабере, ми смо постигли исто што и ви само без сопствених људских губитака. То задовољство смо остваривали по колонијама широм овог шара Господњег. Истини за вољу, мора се признати да и ви у томе много не заостајете иако сте нам, ипак, само до колена јер су наше, енглеске руке, крваве до рамена. Више се није могло.

Извор: Јутјуб

Да ли је потребно подсећати на Индијанце у Америци, Абориџине у Аустралији, Африку, Индију, Кину, а, како су ствари кренуле, није далеко час када ће се то делотворно обавити и са самом Русијом.

Тек колико да се исправе грешке Карла Дванаестог, Швеђанина по уверењу, Наполеона Непобедивог и Хитлера Мондијалисту и заговорника новог светског поретка.

Русе ћемо, као некад Индијанце, сместити у резервате где би им се дозволило да с времена на време одслушају понеку ноту Чајковског, помисле на лабуда и језеро и да прочитају пола странице текста из пера тамо неког Достојевског. Страни туристи, углавном пристигли са западних страна, обилазили би резервате где би им домороци играли Казачок и певали Каћушу.

За сада џаба певају:

„Не може Русија умом да се схвати
Општим се аршином измерити не да;
Њен лик је чудан и чудно те гледа –
У Русију можеш само веровати.“

Е, ми Енглези, осим у задњег Украјинца, ни у шта не верујемо, што и вама Французима саветујемо ако вам је до памети и светског престижа.

Уосталом, за вашу револуционарну крилатицу Либерте, фратерните, егалите, за коју тврдите да је била искра која је запалила укупан напредни свет, откри нам један Србин да је то нашао у Јеванђељу: Сви смо слободни у ДУХУ СВЕТОМ, (ЛИБЕРТЕ); сви смо ЈЕДНАКИ пред Богом, Оцем нашим (ЕГАЛИТЕ) и сви смо браћа у Христу (ФРАТЕРНИТЕ).

Извор: Фејсбук

За другу, светом раширену, крилатицу ваших студената шездесетосмаша „Будимо реални, тражимо немогуће“ један други Србин рече да је преписана од њиховог великог Његоша који рече много пре 1968: „Нека буде што бити не може!“

Несхватљиво је, настављају Енглези, да се у наше преколаманшне спорове мешају тамо неки Срби, који су само малецки Руси, или, како својевремено написа Крлежа „ушљиви Цигани“ као да сви Срби навијају за Звезду. Још тврде како је наше за малено царство, а њихово увијек и довјека.

Када и ми, не престају Срби да кукуричу као да су и они петлови, као Јапанци уведемо Дан осиромашеног уранијума, као свечане и уважене госте, позваћемо Американце, Карла Дванаeстог, Наполеона и Хитлера. За то време ће наша деца, кажу све крстећи се, из уџбеника историје које су нам написали Немци учити како су нам, све што је у Србији лоше урадили Руси.

Док на планети има довољно гаса, нафте, ретких метала, пшенице, кукуруза и сунцокрета, даље мудрују ови заостали типови, део света је у дрхтавици од страха да неће моћи да се прехрани, а део света, који себе назива ЦЕЛИМ СВЕТОМ, живи у страху да неће имати шта да сипа у своје скупе аутомобиле и да неће моћи да се купа сваког дана иако је потпуно свестан да га више ништа не може опрати.

Уведене прве рестрикције топле воде и грејања у Немачкој

Шта нама фали, упорно ређају Срби, што се купамо само за Ђурђевдан и то под условом да пада у суботу?

И таква једна индивидуа, која се позива на неког Достојевског, Чехова, Толстоја, Стравинског, Чајковског или, не дај Боже, Украјинца Пушкина – себи дозвољава да мудрује и пита зашто ми Енглези, који смо измислили фудбал и тенис који имамо Шекспира и Шоа, најлепшу траву коју редовно шишамо и Бориса Џонсона (немамо га више) кога уопште не шишамо, имамо берзу, банке, здравство, правну државу, благостање и мир, зашто смо се толико наврзли на друге недужне, сиромашне, али поштене и праведне, њихову културу, традицију, историју, цивилизацију и хоћемо по сваку цену да их елиминишемо из списка живих. Зашто? – питају иако одговор сви знају.

„Ми нисмо горди, ми смо перфидни Албион.“Categories: Сатиристика

Tags: , , , , ,

1 reply

Оставите коментар