Енглеска: Нова министарка образовања показала демонстрантима средњи прст

Руља испред капије вређала је посланике торијеваца. Зашто би неко морао да трпи овакав третман. Требало је да покажем више смирености, али и ја сам само човек, рекла Андреа Џенкинс

Андреа Џенкинс, нови министар образовања у влади Бориса Џонсона (Фото: Твитер/Марина Хајд)

Андреа Џенкинс, нова британска министарка образовања, показала је средњи прст демонстрантима који су се окупили испред Даунинг стрита 10. Џенкинсова је у своју одбрану, између осталог, рекла да је и она само човек.

У покушају да објасни свој непристојни гест, Андреа Џенкинс је рекла да ју је испровоцирала „руља“.

У својој објави на Твитеру, Џенкинсова је рекла да је требало да покаже „више присебности“, али је одбила да се извини, рекавши да је до инцидента дошло након што је добила више претњи смрћу.

„У четвртак ујутро дошла сам у Даунинг стрит да гледам премијеров говор (Бориса Џонсона) о оставци. Руља испред капије вређала је посланике торијеваца, што је, нажалост, постало превише уобичајено“, навела је Џенкинсова.

Истиче да су је неки људи злостављали годинама, и да су јој је чак седам пута прећено смрћу у последње четири године, од којих су две биле последњих недеља.

Џенкинсова наводи да је желела да се заузме за себе. „Зашто би неко морао да трпи овакав третман. Требало је да покажем више смирености, али и ја сам само човек“, закључила је у својој објави Џенкинсова.

Шефица британске дипломатије Лиз Трас не признаје суверенитет Русије над два руска региона

Британски премијер Борис Џонсон у четвртак је поднео оставку на место лидера Конзервaтивне партије, додавши је да ће остати на положају председника владе до избора новог лидера странке. Пре свог обраћања Џонсон је именовао и чланове привременог кабинета.

Опрема: Стање ствари

(Гардијан/РТС/Искра, 9. 7. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Некада смо се дивили енглеској култури уздржаног опхођења, и култури уопште, да би то до данас толико пропало да чак и личности на највишим положајима, чак и жена која је министар образовања, себи допушта овако нешто у јавности.
    Какав цинизам и посрнуће тек владају међу њима иза очију јавности?

    13

Оставите коментар